Korgan ilçesine bağlı Tepealan Mahallesi Kırıkbozu Mevkii'nde tek katlı ahşap bir evde 3 yaşındaki Eymenm ile 8 yaşındaki kardeşi Yaman Bulut Alantepe'nin yanarak hayatını kaybettiği yangınla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.  

İki küçük çocuğun yanarak can verdiği yangın sırasında baba Selami Alantepe'nin babasının evine, hamile olan dini nikahlı eşi Filiz Koçak'ın ise hastaneye kontrole gittiği öğrenildi. Çocukların amcası Turan Alantepe de yengesinin hastaneye gittiği için sabah saatlerinde kızını yeğenlerinin yanına gönderdiğini söyledi. Kahvaltı yaptıkları sırada kızının geldiğini söyleyen amca Turan Alantepe, "Baba, Selami amcamın evi yanıyor koş, çocuklar yandı." dediğini söyledi, "Geldiğim anda yangına yanaşma şansımız yoktu. O yüzden kurtarma durumumuz da olmadı. Yangın televizyondan olabilir, tüpten olabilir. Çünkü tek göz olduğu için evin dışı brandalıydı, içi tahtaydı. Allah rahmet eylesin. Ne diyelim, acımız büyük" diyebildi. 

SADECE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

Korgan Kaymakam Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci ve Korgan Belediye Başkanı AK Partili Tuncay Kiraz ise yangın bölgesini inceledi, yüreği yanan acılı aileye sadece başsağlığı dilemekle yetindi. 

CHP'Lİ TORUN: "KORGAN'DA İÇİMİZ YANDI, HESABINI SORACAĞIZ"

Ordu Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bu duruma Twitter hesabından tepki gösterdi, "Korgan'da içimiz yandı. Derme çatma evde yaşamaya mecbur edilen iki evladımız hayatını kaybetti. Bir ailemizin, 2022 Türkiye'sinde bu kötü şartlara mahkûm kalması kabul edilemez. Aileye gerekli desteğin verilip verilmediğinin takipçisiyiz. İhmal varsa da hesabını soracağız" ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ ADIGÜZEL: "HEPİNİZ SUÇLUSUNUZ"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Korgan'da her şeye karar veren AKP Teşkilatı, Kaymakamdan muhtara herkese ayar verip, her yere yetişirken, bir buraya yetişemedi. İki güzel çocuk, iki masum yürek alevler içinde gitti. Hepiniz suçlusunuz. Korgan Tepealan'da bir sayvanda iki yavrumuz herkesin gözü önünde yandı kül oldu. İçişleri Bakanı Korgan Kaymakamı ile uğraşacağına bu aile ile meşgul olmadı. Korgan Belediye Başkanı yurtdışına insan kaçırmak ile mesai yaptı da, bu insanlar için yapmadı" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

VALİ SONEL SESSİZ

Özellikle aktif bir Twitter ve sosyal medya kullanıcısı olan Ordu Valisi Tuncay Sonel'in yaşanan bu acı olay karşısında ne bir açıklamada, ne de bir paylaşımda bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim