Ordu'nun Ünye ilçesinde oturduğu sitenin otoparkına park edilen bir araca üzerinde "Aracı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize" yazılı bir not bırakıldı. Ancak o aracın sahibi savcı çıkınca olanlar oldu. 

Söz konusu savcı, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca not bırakıldığı gerekçesiyle şikayetçi olmak için nöbetçi meslektaşına bilgi verdi. Nöbetçi Savcı hemen kolları sıvadı, olayın araştırılması, ilgili kişi veya kişilerin yakalanması için polise talimat verdi. Ünye polisi, söz konusu sitedeki olayı araştırdı ve aracın camına not bırakan kişinin aynı sitede ikamet eden 46 yaşındaki S.U. olduğunu tespit etti.

S.U. evinden gözaltına alınarak emniyete götürüldü, ifadesi alındıktan sonra aynı Nöbetçi Savcı'nın talimatıyla da serbest bırakıldı. Ancak soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da yazılı açıklama yapmak zorunda kaldığı olay Türkiye'nin ana gündemine oturdu.

CHP'Lİ TORUN'DAN SERT TEPKİ

Ordu Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, söz konusu olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak şikayetçi olan savcıya sert tepki gösterdi, "Ordu'da savcının aracına 'hatalı park' notu bırakan yurttaşımız, evi polis tarafından basılarak gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi: Savcının keyfi! Güzel ülkemde adalet işte böyle işliyor." dedi.

Editör: TE Bilisim