Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi 1997 doğumlu Ceren Özdemir, hiçbir bağlantısı olmadığı halde Ordu'nun Altınordu ilçesindeki evine giderken Özgür Arduç isimli bir cani tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. 

Türkiye, yine bir başka katil tarafından canice katledilen Pınar Gültekin cinayetini konuşurken, Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'un avukatı bu kez müvekkiline verilen 'Ömür Boyu Hapis' cezasıyla ilgili olarak 'Usul ve Yasaya Aykırı' olduğu gerekçesiyel Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

KATİL ÖMÜR BOYU HAPİSTEN KURTULMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR

Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz 20 Ocak'ta 'Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis' (ömür boyu hapis) cezasına çarptırılmış, 10 Şubat'ta da polislere saldırdığı ve yaraladığı için 'Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeniyle Öldürmeye Teşebbüs' suçundan tekrar hakim karşısına çıkmıştı. 

Hakkında verilen cezaya itiraz eden katil Özgür Arduç, ilk olarak Samsun Bölge Adliye Mahkemesi'ne itirazda bulunmuş ve itirazı rededilmişti. Bu kez katil Arduç, bu kez hakkında verilen kararın usül yönünden tekrar incelenmesi için Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.  

Editör: TE Bilisim