Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir'i katleden katil zanlısı Özgür Arduç, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Ordu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ceren Özdemir'in ailesinin yanı sıra çok sayıda avukat, kadın platformu üyeleri ve basın mensupları takip etti, ulusal televizyon kanalları duruşmadaki her gelişmeyi canlı olarak ekranlara taşıdı. 

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan katil Özgür Arduç, Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, linç edilme olasılığının yüksek olması nedeniyle SEGBİS üzerinden katıldı. Akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden ancak son derece bilinçli bir şekilde olay anını anlattığı öğrenilen katil zanlısının yıllar önce yetiştirme yurdundan kaçtığını ve 2 kez istismara uğradığını söylediği ve "Artık insanlara her türlü kötülüğü yapacağıma karar verdim" dedikten sonra "Ben bundan sonra yaşasam ne olacak, ölsem ne olacak. Önüme kim gelirse öldüreceğim dedim, akli dengem yok. Ceren'den önce başkasını takip ettim ama öldüremedim. Ansızın karşıma çıktı. Apartmana girdi, 'Metin' diye birini sorup, 2 kez bıçakladım ve kaçtım. Dışarıda kendime laf geçiremiyorum. 6 yaşında çocuğu da öldürecektim, öldüremedim" şeklinde ifade verdi. 

CEREN'İN SON SÖZÜ 'BIÇAKLANDIM ABLA' OLMUŞ!

Edinilen bilgiye göre Ceren Özdemir'in ablabı Gizem Özdemir ifade verirken, "Ceren'in çığlığını duydum, duvara yaslanmış duruyordu. Bıçaklandığını anlamadım. 'Bıçaklandım abla' diye bağırdı" sözlerinden sonra salondaki herkes gözyaşlarına boğuldu. 

Türk Ceza Kanunu'nun 62'nci maddesine göre ceza indirimi uygulanmaması beklenen katil zanlısı Özgür Arduç mahkeme tarafından cezai sorumluluğunun olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı ve ikinci duruşma için 20 Ocak 2020 tarihine karar verildi.

Editör: TE Bilisim