14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na verilecek listelere son şekilleri verilmeye başlandı. Demokrat Parti Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Ordu'dan kopdu İstanbul'dan aday oldu.

Bugün 59 yaşına giren ve sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Enginyurt, "9 Nisan doğum günüm. 9 Nisan CHP Milletvekili sırası açıklandı. 9.sırada İstanbul 1.Bölgeden, DP adına Milletvekili adayı olarak açıklandım. Sana söz yine baharlar gelecek" ifadelerini kullandı.

Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu

Peki İstanbul 1'inci Bölge ne demek?

İstanbul 1'inci şehrin Anadolu yakasından oluşuyor. Bölge yine Ordulu nüfusunun yoğunluklu olduğu Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Ataşehir, Tuzla gibi ilçeler bulunuyor. Bunların dışında Ümraniye, Kadıköy, Üsküdar, Sultanbeyli, Sancaktepe, Beykoz, Şile ve Adalar yine İstanbul 1'inci bölgede.

Aynı zamanda Cemal Enginyurt, CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, Gamze Akkuş İlgezdi, Fethi Açıkel ve Gökhan Günaydın ile birlikte Saadet Partili Birol Aydın ve İYİ Partili Ahmet Ersagun Yücel ile birlikte yol yürüyecek.

Aynı zamanda AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurcu da Gelecek Partisi adayı olarak aynı listenin 10'uncu sırasında yer alıyor. 

Editör: TE Bilisim