AK Parti Çaybaşı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Semiz, AK Parti şemsiyesinin altından çıkan Çaybaşı Belediyesi'nin 4 gündür personel maaşlarını ödeyemediğini söyledi. Semiz, "Çaybaşı Belediyesi'nin son 15 senesini biliyorum. Maaş ödemeleri hiçbir zaman kesintiye uğramamıştı. Bu işler profesörlük, çıraklık, kalfalık meselesinden ziyade bir güç meselesi. Bu güç AK Parti'nin gücü" dedi. 

"ÇAYBAŞI BOR KATKILI ÇİMENTOYLA YAPILMIŞ YOLLARLA TANIŞACAK"

Ordu'da bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olan AK Parti Çaybaşı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Semiz, projelerinin hazır ve hayata geçmek için 31 Mart'ı beklediğini söyledi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Hilmi Güler'in devasa Çaybaşı Projeleri'nin yanı sıra kendilerinin yerel projeleri olduğunu söyleyen Semiz, "Geçtiğimiz yaz mevsiminde bir sel afeti yaşadık ve cidden mağdur olduk ama burada da sanki bir iş bilememezlik var. Şöyle, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız'ın ısrar ettiği bor katkılı çimentoyla yol. Burayı bu şekilde yapmadığımız takdirde yapılan yollar yeterli olmuyor, çözüm bulmuyor. Çözüm bulunması için mevcut tesisimizi de buna göre güncelleyip bütün mahallelerimizde düzgün yollar yapmayı hedefliyoruz. Bütün yollarımızı büyük ölçüde bor katkılı beton yolla tanıştıracağız" dedi. 

"HEDEF İLK ETAPTA 700-800 KİŞİLİK İSTİHDAM"

İlçenin gündeminden yol ve su meselesini kaldıracaklarını belirten Semiz, "Yaptığımız bir inşaatı A firması alabilir ama bizim şartımız, bizim insanımızın emeğiyle bu işlerin yapılması olacak. Burada yapılan her işten bizim insanımızın kazanmasını sağlayacağız. İnsanımızın en büyük problemi işsizlik. İnsanımızın çalışmasında bir sorunu yok, ama artık bizim insanımız bizim ilçemizde çalışsın ve emeğinin karşılığını alsın istiyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Çünkü gidenin dönüşü zor oluyor, bu yüzden bu atağı seçildiğimiz takdirde hemen hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Bu projeleri hayata geçirdiğimizde ilk etapta 700-800 kişi kendi evinde, kendi memleketinde iş sahibi olacak. 

"BİZİM ORKESTRAMIZIN ŞEFİ MEHMET HİLMİ GÜLER"
"HİLMİ GÜLER'E OY VERMEYEN HÜSEYİN SEMİZ'E DE VERMESİN"

31 Mart Seçimleri'nden çıkacak sonucun bir ekip işi olacağını belirten Semiz, "Bunların hepsinin bir orkestrası var. Bizim orkestramızın şefi Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Doktor Mehmet Hilmi Güler Bey. Allah razı olsun, kendisi zaten aday olduğu gün piyasalar kendiliğinden rahatladı, kendiliğinden bir güven hasıl oldu. Geçen gün projelerini sunarken bir çok arkadaşımız resmen dondu kaldı. 552 tane proje var ve tam bir proje insanı. AK Parti'mizin adayı Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Hilmi Güler Bey'e oy vermeyecek olanlar, Hüseyin Semiz'e de oy vermesinler. Bu bir orkestra. Bu işler bir ayağı topal, bir ayağı sakat şekilde yürümez" ifadelerini kullandı.

 

"ÇAYBAŞI BELEDİYE PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEYEMEDİ"

2014 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Çaybaşı Belediye Başkanlığını kazanan ve 2019 seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyince AK Parti'den istifa ederek Büyük Birlik Partisi'nden aday olan Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık'ı isim vermeden eleştiren AK Parti Çaybaşı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Semiz, "Bu işler bir güç meselesi. Bu güç AK Parti'nin gücü" dedi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Bizimle dalga geçer gibi, biz bu işin profesörüyüz. Siz çırak bile olamazsınız dediler, ama görüntü öyle değil. Hayaller Paris, yaşantı Somali diye bir laf var. Bugün ayın 19'u, 15'inden itibaren 4 gündür Çaybaşı Belediyesi personeli maaşını alamıyor. Bu işlerde madem profesörseniz, bunu bir şekilde çözüyor olmanız lazımdı. Demek ki, sizin profesörlüğünüzden ziyade esas bizim Usta'mızın bir profesörlüğüymüş bu ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talimatıymış ki, bu zamana kadar hiç bir kesintiye uğranılmamıştı. Son 15 senesini biliyorum Çaybaşı Belediyesi'nin. Maaş ödemeleri hiç bir zaman kesintiye uğramamıştı. Bu işler profesörlük, çıraklık, kalfalık meselesinden ziyade bir güç meselesi. Bu güç Hüseyin Semiz'in gücü falan değil. Bu güç AK Parti'nin gücü. Toz pembe, gökkuşaklarıyla bu işler idare edilemiyor, yürümüyor. Sağlam bir duvara, sağlam bir kaleye yaslanmak gerekiyor. Biz ilçe halkımızın ferasetine güveniyoruz."  

Semiz sözlerini, "İnşallah olur, ama hiç birimizin şahsi olarak katacağımız çok fazla birşey olmayacak. Uyumu sağlayacağız. Biz belediyemizi, birilerinin artık 'Alacağımızı alamıyoruz' dediği bir belediye olmaktan çıkaracağız" diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim