Karadeniz Bölgesi'nin Pazar gününden itibaren etkisi altına almaya başlayan Nisan yağmurları, yerini sıcak havaya bırakacak. Özellikle Çarşamba gününden itibaren yurt genelinde batı bölgelerden başlamak üzere sıcak hava tabakası geliyor. 

Hafta ortasına kadar Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağış zaman zaman dolu şeklinde devam edecek. Ancak Çarşamba gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklıkları hissediler oranda artmaya başlayacak. 

SICAKLIK 25-30 DERECELERE KADAR ÇIKACAK

Özellikle Kuzey Afrika hattından Cezayir ve Libya üzerinden gelecek olan sıcak hava tabakası, termometreleri yükseltecek. Sıcaklıklarla birlikte toz aşınımının da olması bekleniyor. Toz taşınımı özellikle İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde görülecek. 1 Mayıs'tan itibaren yeni bir sıcak hava tabakası gelecek ve Türkiye genelinde sıcaklıklar artmaya devam edecek. 

Kuzey Afrika sıcaklıkları en son 2018 yılında Cezayir'in Virgila kentinde yaşanmış, gölgede sıcaklık 51 dereceye kadar yükselmişti. 

Editör: TE Bilisim