Koronavirüs vakalarının Türkiye'de de artış göstermeye başlamasının ardından Koronavirüs Tedbirleri kampasına camiler de alındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tehlike geçinceye kadar camilerde cemaatle namaz kılmaya ara verildiğini söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Erbaş, "İnsanların toplu halde bulundukları mekanlar söz konusu virüsün yayılması için oldukça uygun bir ortam oluşturup, hastalığın salgın hale gelmesinde yüksek bir risk oluşturmaktadır. Ülkemizde vaka sayısının artmaya başlamasıyla birlikte, kamu otoritesi tarafından tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Yaşanan bu olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescidlerde namazların cemaatle kılınmaya devam edilmesi halinde virüsün yayılma riskinin artabileceği anlaşılmaktadır" dedi.

İslam Dini'nin insanların hayatını tehlikeye atacak uygulamalara asla cevaz vermeyeceğinin de altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açıklamalarını şu şekilde tamamladı:

"Doğal afet veya salgın hastalık sebebiyle cemaate katılmanın zor veya tehlikeli olduğu zamanlarda Sahabe-i Kiram'ın namazların evlerde kılınmasına dair uygulamalarının varlığı da bilinmektedir. Bu bilgi ve uygulamalara dayanan İslam alimleri, toplu halde eda edilen ibadetlere katılmak için sağlıklı olmanın yanında başkasına zarar vermemenin gerekli olduğunu belirtmişlerdir. Dolayısıyla yeni tip Koronavirüs'ün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte, Cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir. Ayrıca İslam'ın şiarı olan ezanların okunmaya devam edilmesi ve gerekli tedbirler alınarak camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir. Milletimiz için, İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum." 

Editör: TE Bilisim