Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyaretinin ardından, Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan hareketlilikle birlikte hem Başkan Yılmaz’a, hem de Büyükşehir Belediyesi’ne büyük bir tuzak kurulduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamuoyunda da çok çeşitli ve çirkin ithamlara neden olan hareketlilikle ilgili olarak da, “Burada bir oyun” var dedi, Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’i de işgüzarlıkla suçladı.

“BİLİNÇLİ BİR EL VE ELLER”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan hareketlilikle ilgili olarak geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan hareketliliği, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat bana, Valimize ve Cumhuriyet Başsavcımıza, Büyükşehir Belediyesi'nde bir araştırma yapılması ve dinleme cihazı ve böcek ihtimaline binaen arama yapılması hususunda talimatlandırma yaptı” diyerek açıkladı. Ancak sürecin Ordu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından farklı algılara yol açacak şekle çevrildiğini belirten Başkan Yılmaz, “

Televizyonun arkasında, 20-30 santimlik bir ilk etapta böcek imajı veren, ne işe yarar denilebilecek bir maddenin olduğu gözlemlendi. Bu çerçevede İl Emniyet Müdürlüğü bizim itirazlarımıza rağmen tüm binayı boşaltma konusunda talimat verdi. Bu çerçevede bina boşaltıldı” dedi. Başkan Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu esnada arkadaşlarımıza farklı bir olayın olmadığını, sükûnetle hareket edilmesi gerektiğini, burada mağdur ve müşteki pozisyonunda olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi'nin olduğunu, bu hususta kamuoyuna referandum öncesi olması münasebetiyle farklı haberlerin sızdırılabileceği konusunda dikkatli olunması gerektiğini söylememize rağmen, İl Emniyet Müdürlüğü'nün de işgüzarlığı süreci farklı noktalara getirmiş pozisyonda. Belediye'nin etrafı komple sarılmak suretiyle, milletvekili arkadaşlar ve genel sekreterimiz dahil olmak üzere il binasına sokulmaması suretiyle olayı çok daha farklı noktalara maalesef getirdiler.”

“BİR OYUN VAR”

Ankara’dan sabaha karşı gelen özel ekibin, çok kısa süreli yaptığı çalışma sonrasında böcek olarak adlandırılan aparatın aslında televizyonun uzaktan kumanda aparatı olduğunun anlaşıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Burada bir oyun var. Bu oyunun şu saniye itibarıyla ve hatta o gün de mağdur ve müştekisi biziz. Dinlenme ihtimali olan biziz, böcek yerleştirildiğinde mağdur olacak ve müşteki olacak da bizim fakat yerel emniyet yetkililerimizin başta İl Emniyet Müdürü'nün, sürece ilişkin tüm polis teşkilatını buraya yığması, etrafı çevirmesi ve bütün binayı boşaltması ki burada 2 bin kişi çalışıyor. Benim genel sekreterimin, daire başkanlarımın, milletvekillerim ve il başkanımın da binaya girmesinde zorluk çıkarmasını da ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Süreci iyi niyete götürmediklerini, zira referandum öncesi Ordu'da siyasette de belirleyici birimlerden bir tanesi olan Büyükşehir Belediyesi'nin soru işaretleriyle dolu sürece itilmek istendiğini de takdir ediyorsunuz” dedi.

“ASILSIZ HABERLERİ EMNİYET SERVİS ETTİ” 

Kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar ve iddialara sebep olacak haberlerin menşeinin Ordu emniyeti olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Burada bu olayı, malum belli basın mecralarında, basın marifetiyle kamuoyuna soru işareti oluşturacak mahiyette haber yapanların menşei de maalesef emniyet kökenlidir. Tüm polisi o gece yaklaşık 7-8 saat buraya yığıp Büyükşehir Belediyesi'ne karşı bir operasyon varmış algısı oluşturanlarla ilgili biz zaten gereğini kendimiz yapacağız” dedi, “Akredite olmamış basına haberi veren emniyet. Böyle bir şey olabilir mi? Neyle uğraşıyoruz biz şimdi? Bir odada yapılan bir aramadır bu. Bu olayı farklı bir şekilde kamuoyuna yansıtmak nasıl bir zihniyetin eseri? Ne yapılmak isteniyor?” diye konuştu.

“NE EKERSEN ONU BİÇERSİN”

Haberleri kamuoyu ile paylaşan gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından akredite edilmemiş gazeteciler olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, mitinge ilişkin de ilginç bir açıklama daha yaptı, “Siyasette bir makam sahibi olmak isteyenler var. O miting meydanında alkışı daha az alanlar olabilir ama bu halkın teveccühü. Ne ekersen onu biçersin” diye ifade etti. 

“İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN YÜZÜNE SÖYLEDİ”

Başkan Yılmaz, gazetecilerin Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’le konuya ilişkin görüşüp görüşmediğinin de sorulması üzerine, “Havalimanı'nda görüştüm. Kendisine kendi üslubumca bu işin, sizin de içinde olduğunuz bir komplo yapıldığını yüzüne bizzat söyledim. Sadece iki televizyonun başında 9 saat beklediler” şeklinde yanıt verdi. 

Konuya ilişkin bugün Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da resmi birer açıklama yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim