ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerden ORBEL A.Ş.'de işçilerin günlerdir süren bekleyişi işten atılmayla noktalandı. 

Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem yaptığı açıklamada, "ORBEL A.Ş.'deki iş yeri temsilcilerimiz, ORBEL yetkilileri tarafından çağırılıp, konuyla ilgili çalışmaların yapıldığını, ilk mesai günü Perşembe günü oluyor. Perşembe günü noter aracılığıyla resmi olarak kendi talep ve isteklerini kabul etmeyen arkadaşlarımızın iş akitlerinin fesh edildiğine dair yazıların gönderileceğini söyledi" dedi. Böylece ORBEL A.Ş.'de maaşları düşürüldüğü için yeni sözleşmelere imza atmayan işçilerin günlerdir süren umut bekleyişi, işten atılmayla noktalandı. İşyerinden içeriye alınmayan işçiler, günlerdin işe geliyormuş gibi iş yerlerine giderek mesai bitimine kadar kapıda bekliyordu. 

BAŞKAN YILMAZ "BİR KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARTMADIK" DEMİŞTİ!
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ortalama 4500-5000 bin lira maaş alan işçiler olduğunu birkez daha yenileyerek, "Bizim bir çalışma aralığımız ve kriterimiz var. Bir çalıştığı süre. 10 yıllık, 20 yıllık kademesine göre. İki mesleki grubu, üç yaptığı işin Büyükşehir'e faydası. Bunların hepsini bir maaş sıralamasına koyduk. Bu maaş sıralaması ortalama 1800 TL'nin altına düşmüyor. 1800, 2000, 2200 gibi devam edecek. Bu arkadaşlarımıza dedik ki, gelin bizim istediğimiz şartlarda ve toplumsal adaleti de sarsmayacak maliyette bir sözleşmeyi de yenileyelim. 93 arkadaşımızın 31 tanesi haricinde hepsi imzaladı. Bir kişiyi işten çıkartmadık." demişti. 
Editör: TE Bilisim