Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'ın 2022 yılında hac kabulü yapacağını söyledi. Başkan Erbaş, "2020 yılında hacca götüreceğimiz 84 bin vatandaşımızın kurasını çektik. Hakları baki" ifadelerini kullandı. Ancak önemli bir detaya vurgu yaptı, yine pandemi nedeniyle 2022 yılında 65 yaşını geçenler hacca gidemeyecek.

Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş, medya mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı yemekhanesinde düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayının iyiliğe, güzelliğe, bolluk ve berekete vesile olmasını diledi.

Ramazanın bir ibadet mevsimi olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, "Varoluşumuzu değerli ve anlamlı kılan ibadetlerimizin önemli bir kısmı, bu aya mahsus olarak emredilmiştir. Ayrıca Oruçlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, namazlarımız, sadakalarımız ve tüm iyiliklerimizle bu ay, ruhumuzu dirilten ve kulluk bilincimizi güçlendiren bir bereket iklimidir" dedi.

BU SENE HAC İBADETİ YAPILABİLECEK Mİ?

Bu yılki hac için Türkiye'ye ne kadar kontenjan ayrılacağıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Erbaş, Suudi Arabistan'ın bu yıl hac ibadeti için ülke içinden ve dışından toplam bir milyon ziyaretçiyi kabul edeceğini, ancak detaylarının gelecek haftalarda açıklanacağını duyurduğunu hatırlattı.

Başkan Erbaş, Türkiye'nin hac kontenjanını Suudi Arabistan'ın açıklayacağını belirterek, "2 yıldır malumunuz hac yapamadık. Suudi Arabistan'da sadece kendi içinde sembolik bir miktar müslüman ile hac yapıldı, ama bu sene inşallah 1 milyon kişiyle hac yapma kararı aldı Suudi Arabistan. Fakat detaylarını önümüzdeki haftalarda açıklayacağını söyledi. Türkiye'ye verilecek olan kontenjanın inşallah diyorum, hiç olmazsa daha önce en son hacca götürdüğümüz miktarın hiç olmazsa yarısı kadar olur diye tahmin ediyorum. Bu benim umudum, arzum. Net rakamı inşallah Suudi Arabistan'dan alacağız" şeklinde konuştu.  

65 YAŞ ÜSTÜ HACI ADAYLARINA KÖTÜ HABER

Daha önce hac ibadeti için müracaat eden ve kura çekimine rağmen pandemi nedeniyle hac ibadetini yerine getiremeyenlere ilişkin açıklamalarda bulunan Erbaş, "2020 yılında hacca götüreceğimiz vatandaşlarımızın kuralarını çekmiştik. O kurada 84 bin vatandaşımızın kurasını çektik. Yani hazır bekleyen şu anda 84 bin kardeşimiz var. Şimdi kaç kişi gelirse diyelim ki; 30 bin kişi geldi. 40 bin kişi geldi. Bu 84 binden ilk 30 bini ya da ilk 40 bini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız. Hakları baki. Yalnız şöyle birşey var, 65 yaşını geçmiş olanlar gidemeyecek. Böyle bir üzüntülü karar var maalesef" ifadelerini kullandı.   

Editör: TE Bilisim