Gülyalı Belediyesi'nden 'hibe otobüs' açıklaması Gülyalı Belediyesi'nden 'hibe otobüs' açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ünye Pınarbaşı Mahallesi Merkez Camisi açılışı öncesinde gazetecilere, İsveç'te son dönemdeki olayların üst üste gelmesinin tesadüf olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Stokholm'deki provokasyona işaret eden Kurtulmuş, "Bunların üst üste gelmesinin bir tesadüf olduğunu düşünmüyoruz. Maalesef göz göre göre İsveç'in en merkezi yerinde geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın maketini ayağından asan, son derece aşağılık, terbiyesiz, her türlü demokratik kurallara aykırı, hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecek bir vandallık söz konusu idi. Ardından bugün bu eylemi gerçekleştiren herif, faşistliğiyle, ırkçılığıyla, İslam düşmanlığıyla bilinen, tanınan bir siyasetçi müsveddesi. Bu adamın, böyle bir eylemi yapacağı önceden biliniyordu ve bu eyleme bir şekilde zemin hazırlandı. Maaselef daha da acısı, bu eylemki hiçbir şekilde zorlanmadan yapabilmesi için bir güvenlik çemberi oluşturuldu ve 8 milyar insanın gözünün içine baka baka, yaklaşık 2 milyarlık Dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan Müslümanların en temel değeri olan Kuran-ı Kerim'e, kutsal kitaplarına karşı ağır bir hakaret gerçekleştirilmiş oldu. Öncelikle bunu şiddetle kınıyoruz. Böyle bir eylemin tesadüfi olmadığının farkındayız." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Üç tane pespaye ırkçı çıkacak, böyle bir eyleme destek verecekler. Bu hazin bir tablodur. Gerçekten özellikle Avrupa için de bu Kuran'ı Kerim'in yakılması Avrupa için de büyük bir tehdittir. Bu yakılma olayı aslında sadece bu olayı gerçekleştirenler için değil, Avrupa'daki geniş kitleler için de büyük bir tehlike arz ediyor. Bu Avruya'yı yakar, bu Dünya'yı yakar. Bu insanlığı yakar, bu gerçekten tehlikeli bir oyundur. Ateşle oynadıklarının farkına varmaları lazım. Kaldı ki, bu eylemin Türkiye'nin Büyükelçiliği'nin önünde yapılmış olması, gerçekleştirilmiş olması fevkalade manidardır, anlamlıdır. Bu eylem, bir tane adam yapmıştır diyerek geçiştirilemez. Bu eyleme müsamaha gösterilmesi, bu eylemin bir koruma altında yapılmış olması insanlık suçudur. Doğrudan doğruya faşizmdir. Doğrudan doğruya İslam düşmanlığıdır. Buna müsamaha etmek, bunu tolere etmek mümkün değildir." 

Editör: TE Bilisim