Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini, üniversite mezuniyet oranlarını, kişi başına doktor sayısı, işletmelerde kullanılan POS cihazı sayısı gibi çeşitli parametreleri baz alarak yaptığı araştırma sonuçlarını açıkladı. 

Türkiye'nin ilçe gelişmişlik verilerinin ele alındığı sıralamada, Türkiye'nin en gelişmiş 10 ilçesi İstanbul Şişli, Ankara Çankaya, İstanbul Beşiktaş, İstanbul Kadıköy, Ankara Yenimahalle, İstanbul Bakırköy, İstanbul Fatih, Bursa Nilüfer, İstanbul Ataşehir ve İstanbul Bakırköy oldu.  

Karadeniz'de dev dalgalar yine yollara taştı Karadeniz'de dev dalgalar yine yollara taştı

Birinci kademe gelişmiş ilçelerin coğrafi bölgeler bazında dağılımı incelendiğinde; Marmara
Bölgesi'nden 36, Ege Bölgesi'nden 13, İç Anadolu Bölgesi'nden 9, Akdeniz Bölgesi'nden 5 ve  Karadeniz Bölgesi'nden 2, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden ise birer ilçe sıralamaya girebildi. 

"KARADENİZ'DEN SADECE 2 İLÇE VAR"

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum'un Yakutiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi, Karadeniz Bölgesi'nden ise Samsun'un Atakum ve Trabzon'un Ortahisar ilçeleri 1'inci kademeye yerleşti. Özellikle Ordu'nun Altınordu ilçesinin bu sıralamaya giremeyişi ise akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

BU AYIP ORDU'YA YETER

Özellikle siyasi anlamda son 20 yıldır Türkiye'nin en güçlü illerinden biri olan Ordu'da çok sayıda ismin üst düzey hükümet görevlerinde yer almasına rağmen Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri arasına girememesi siyaset, spor ve ticarette harcanan zaman ve çekişmenin bu şehrin gelişmişliği için harcanmaması 'Bu ayıp Ordu'ya yeter' yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilisim