Ordu'nun özellikle yüksek kesimlerinde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağışın geçen haftadan itibaren aralıklarla etkisini sürdürdüğü iç kesimdeki yüksek rakımlı ilçelerde, kar kalınlığı yer yer 4 metreyi buldu. 

533 personle ve 464 iş makinesiyle karla mücadelesini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelindeki ortalama kar kalınlığı 190 cm olarak açıkladı. Son olarak 176 mahalle ve grup yolu daha ulaşıma açıldı. 

GÖLKÖY'DE 1 OKUL 3 İŞYERİNİN ÇATISI ÇÖKTÜ

Gürgentepe'de ulaşımda aksamalar yaşanırken, park halindeki bazı araçlar tamamen kar altında kalarak gözle görünmez hale geldi. Gölköy'de ise Şehit Yaşar Biçer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çatısıyla aynı ilçede sanayi sitesinde bulunan 3 iş yerinin çatısı da  biriken kar ağırlığına dayanamayınca çöktü. Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin ilçede devam eden yağış sebebiyle kar kalınlığının 2.5 metre olduğunu söyledi. 

AKKUŞ'TA KAR KALINLIĞI 4 METRE OLDU

Altınordu ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 130 cm'ye ulaştığını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş'taki kar kalınlığının 4 metre, Aybastı'da 3.5 metre, Gürgentepe'de 2.5 metre, Gölköy, Çamaş, Çatalpınar, Kabadüz ve Kabataş'ta 2 metre, Perşembe, Ulubey, İkizce, Korgan, Mesudiye ve Çaybaşı'da 1.70 metre, Kumru, Ünye  ve Fatsa'da 1.50 metre ve Gülyalı'da 1 metreye ulaştığını açıkladı.   

60 HASTAYA YOLLAR AÇILARAK ULAŞILDI

Öte yandan sadece 21 Mart'ı 22 Mart'a bağlayan gecede kapalı olan yollar açıldı, 60 hastaya ulaşıldı. 

Altınordu'da 1 hasta ve 1 cenaze, Akkuş'ta 3 hasta, 5 diyaliz hastası ve 4 cenaze, Aybastı'da 1 hasta, Çamaş'ta 2 cenaze, Çaybaşı'da 6 hasta, Fatsa'da 6 hasta, Gölköy'de 8 hasta, Gürgentepe'de 9 hasta, İkizce İlçesinde 5 hasta  ve 1 cenaze, Kabadüz İlçesinde 1 hasta, Kabataş İlçesinde 2 hasta, Korgan İlçesinde 1 hasta, Kumru İlçesinde 1 hasta, Mesudiye İlçesinde 2 hasta, Ulubey İlçesinde 4 hasta ve 2 cenaze ile Ünye İlçesinde 5 hasta ve 3 cenazenin bulunduğu mahalle ve grup yollarına müdahale edildi. 

Editör: TE Bilisim