ORDU - 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemekte konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, "15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün bir darbe girişimi olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkma, vatanımızı parçalama, ülkemizi kan ve gözyaşına boğma girişimidir. Bu girişimde bulunanlar, Aziz Milletimizin dinini, medeniyet değerlerimizi sinsice ve alçakça yöntemler kullanarak, değerlerinden beslenerek, imkanlarını kullanarak, küresel güçlerin oyuncağı olarak bu millete kastetmişlerdir" ifadelerini kullandı. 


Vali Yavuz, bu hainlerin bir çok kavramı da kötüye kullandıklarını belirterek, "Devletimizin bütün kılcal damarlarına kadar işlemiş, öylesine bir hal almıştır ki, bakmaya kıyamadığımız özel harekat polislerimizi maalesef alçakça katletmişlerdir. Bununla da yetinmeyip Aziz Milletimizin imkanlarıyla alınan F-16'larımızı, tanklarımızı, toplarımızı, mermilerimizi, Aziz Milletimizin evlatlarına döndürmüşlerdir. Tarihimizde böylesine alçak  bir girişim hiç yaşanmamıştır" diye konuştu.



"Milletleri büyük yapan kriz zamanlarında, işgal zamanlarında gösterdiği reflekslerdir" diyen Vali Yavuz, "Bu millet, nasıl 1071'de Malazgirt'te küffara karşı mücadele edip, sancağını Viyana kapılarına kadar götürmüşse, nasıl İstanbul'u fethetmişse, nasıl Çanakkale'de 'Allahu Ekber' nidalarıyla şehadete cennet bahçesine girercesine koşmuşsa, 15 Temmuz gecesi de bu millet şehadete böylesine koşmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde halkımız sokakları doldurmuş, tanklara, toplara karşı göğsünü siper etmiştir. Yüce mevlam milletimizin kalbinden korkuyu almış ve şehadete koşmuştur. Bizleri öldürebilir, katledebilirler ama bizi asla teslim alamazlar" şeklinde konuştu.
 

Türkiye'nin 4-5 yıldır küresel bir kuşatma altında olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, "Başta PKK, FETÖ, DAEŞ gibi terör örgütleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti terbiye edilmek istenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 15 yılda sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Bugün, Türkiye en yüksek teknolojiyi kullanan, üreten bir ülke haline gelmiştir. Türkiye artık ev ödevi verilecek bir ülke değildir. Bize verilecek ev ödevlerini yerine getirecek bir Türkiye yoktur. Türkiye, artık kendi politikalarını belirleyen, gönül coğrafyasıyla bütünleşen ve mazlumlara sahip çıkan bir devlettir. Biz bin yıldır dünyada hakkı, hukuku ve adaleti haykırdık. Biz sadece Müslümanlar için değil, gayrimüslümler için de hakkı, hukuku haykırdık. 15 Temmuz'un temeldeki en büyük sebebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kıyama kalkması ve yeni baştan medeniyet değerleri inşa etmesi ve dünya beşten büyüktür demesidir. O yüzden küresel güçlerin şebekesi olan bu hain Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı etkin bir mücadele yürüteceğiz" dedi.
Editör: TE Bilisim