Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler yaptığı açıklamada, "2013'te 'Gezi Parkı' adıyla başlayan olaylar samimi bir çevre savunması ya da demokratik bir protesto değil, aksine başta kamuya ait olmak üzere yüzlerce araç ve binanın yakıldığı, çevrenin talan edildiği bir vandalizmdir. Bu olaylar masumane görüntü ile başlayan ve kötü niyetli gruplarca istismar edilip vandalizme dönüşen bir terör türüne evrilmiştir. Milletimiz bu olayın tüm etaplarını farasetle ve basiretle analiz edip samimiyet ve erdem testinden geçirip gelecek için dersler çıkarmalıdır" dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de yaptığı açıklamada, "Vandalizmin en büyük örneğinin yaşandığı Gezi Olayları, ülkemizin istikrarına, ekonomimize, demokrasimize, milletimizin birlik ve dirliği ile milletimizin iradesine yönelik bir ihanet hareketidir. Millet düşmanlarının aziz milletimizin vicdanlarındaki hükmü daima mahkumiyettir" ifadelerini kullandı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da yaptığı açıklamada, "Gezi Darbesi'nde devletimizi içten yıkmaya çalışanlar ve destekçileri olan dış mihraklar bugün yargının aldığı karara sevinebilirler. Ancak, onlar milletimizin mahkemesinde çoktan müebbet yemiş ve sonsuza kadar hain ilan edilmişlerdir" dedi.

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz de, "Gezi, ülkemizin meşru siyasetine, milli iradeye doğrudan açık bir müdahaleydi. Gezi Parkı olayları, tarihe düşülen kara bir leke olmaktan çıkmayacaktır. Meselenin ne olduğu, nelere hizmet ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Gezi vandallıktır, yakıp-yıkmaktır" dedi.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da yaptığı açıklamada, "Yıkımın adresi olan Gezi Parkı, tarihe düşülen kara bir lekedir ve bugün verilen karar bunu milletin vicdanında değiştirmeyecektir. Ortalığı yakıp yıkmak, terör propagandası yapmak asla meşrulaştırılamaz. Gezi Parkı eylemleri ülkemize yapılmış bir ihanettir" ifadelerini kullandı.

Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva da yaptığı açıklamada, "Vandalizmin en büyük örneğinin yaşandığı Gezi Olayları, yağmacı zihniyetin terörist gruplarla iş birliği yaparak ülkemize karşı yaptığı darbe girişimidir. Bu olayların hiç bir şekilde meşrulaştırılmasına izin verilemez" dedi.

Editör: TE Bilisim