ORDU - Ordulular bayram sabahına sel ile uyandı. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sağanak yağışlar şiddetini arttırınca sel kaçınılmaz oldu. Birçok fındık bahçesi ve ekili alanlar sel sularından zarar görürken, çok sayıda araç sele teslim oldu, ev ve işyerlerini su bastı. 

Sel ve heyelan felaketinden en fazla Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gölköy ve Gürgentepe ilçeleri zarar gördü. Civil Deresi'nde su seviyesi yükseldi, Ordu ve Perşembe'yi birbirine bağlayan Akçaova Köprüsü yerinden oynamaya başlayınca yıkılma tehlikesine karşı ulaşıma kapandı. 

"SELDE MAHSUR KALANLAR İŞ MAKİNELERİYLE KURTARILDI"

Sel suları yüzünden Ordu-Perşembe ve Ordu-Kırlı arası ulaşıma kapandı. Sel suları yüzünden evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Nefise Akçelik Tüneli'nin bulunduğu Karadeniz Sahil Yolu'nda da heyelan meydana geldi. Otoyola sürüklenen kaya parçaları ulaşımı engelledi. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını gerçekleştirdiyse de, bu çalışmalar nedeniyle trafik 1,5 saat aksadı, kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

"METREKAREYE 300 KG.YAĞMUR DÜŞTÜ"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, metrekareye 300 kilogram yağmur düştüğünü ve çok büyük hasarlar meydana geldiğini açıkladı.
Editör: TE Bilisim