ORDU - Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da zaman zaman bazı hesapları ele geçiren internet hekırları, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın Twitter hesabını hekledi. Başkan Yılmaz, Twitter hesabından en son bu sabah saat 09:00'da, "Vefatının 76.yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" mesajını paylaşmıştı. 

Bu mesajın ardından saat 10:52'te Yılmaz'ın Twitter hesabı heklendi. Üzerinde "Börteçine Siber Tim" yazan ve "Doğu Türkistan" ibaresi bulunan bir hekır grubu, Başkan Enver Yılmaz'ın yaklaşık 24 bin takipçisiyle, "Ak Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz "Türk Irkı" adına hecklenmiştir" twitini paylaştı. Siber saldırıya uğrayan Yılmaz'ın hesabından aynı hekır grubu daha sonra da, "Ne Mutlu Türküm Diyene, Yaşasın ırkımın Turan ülküsü, Türk ırkı sağolsun" gibi twitler paylaşıldığı görüldü. 

Aynı hacker grubu aynı zamanda Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Ak Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavakoğlu'nun da Twitter hesaplarına siber saldırıda bulunarak heklediklerini duyurdu.
Editör: TE Bilisim