ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle:

"29 Ekim, köleleştirildiği sanılan bir toplumun ve tarih sahnesinden silinmek üzere olan bir medeniyetin ayağa kalkmasını, savaş ve yoksulluktan bitkin bir halkın karanlık günlerden kurtulup geleceğe umutla bakmasını sağlayan bir gündür. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Türk Milleti’nin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. 
 
Cumhuriyetimizin 94'üncü yıl dönümünü kutladığımız bu günde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme ve kararlılık içerisindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlayacağımız 2023 hedefine doğru koştuğumuz bugünlerde ülkemizin yenileşme, değişme ve dönüşüm noktasında yakaladığı bu başarı küresel güç odaklarını fazlasıyla rahatsız etmiş ve çeşitli yollarla yükselişimiz engellenmeye çalışılmıştır. Dünya'nın en büyük yirmi ekonomisinden biri olan devletimizi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde dünyanın ilk on ekonomisi arasına yerleştirmek tüm milletimizin ortak arzusudur. Devlet ve millet olarak, 1923 yılından günümüze kadar geçen sürede, zorlukları hep beraber göğüsleyerek çoğulculuk kültürü ile barış içinde birlikte yaşama iradesinde birleştik. Farklılıklarımızı zenginlik kaynağı olarak görüp, iç barışımızı tehdit eden ve milli bütünlüğümüzü bozmak isteyen hiçbir girişime fırsat vermedik.
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümünü gururla ve sevinçle kutlarken, ülkemizi ekonomisi, sanayisi ve eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri medeniyetlerinden biri hâline getirmek için var gücümüzle çalışıyor, Anadolu’yu baştanbaşa imar ederken, yaşadığımız coğrafyada mazlum milletlerin de umudu oluyoruz. İstiklal Savaşı'ndan bu yana hiçbir düşman gözünü vatanımızdan geri çevirmemiş ve çevirmediği gibi topraklarımızı parçalama niyetini her daim sürdürmüştür. Milletçe bu topraklar üzerinde yeniden varoluşumuzun temeli olan Cumhuriyet rejimine sahip çıkmamız ve bizden sonra gelecek olan nesillere bunu çok iyi anlatmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak başta olmak üzere, vatan ve millet aşkıyla canını hiçe sayan tüm aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve huzur içerisinde bir hayat diliyor ve halkımızın bu mutlu ve gururlu bayramını tebrik ediyorum."
Editör: TE Bilisim