Türkiye Belediyeler Birliği'nde yaşanan istifa nedeniyle 8 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilen TBB Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başykanı Fatma Şahin birlik başkanlığına seçilirken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da 3'üncü kez Encümen üyeliğine seçildi. 

Divan Başkanlığı'nı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yaptığı toplantıda oylama öncesinde Fatma Şahin meclise hitap etti. Sözlerine "Belediyecilik aşk işidir, sevda işidir. Doğduğun, büyüdüğün topraklara hizmet etmek için önce işini sevmek, işini aşkla yapmak, insana dokunmak, onların hayır dualarıyla beslenmek gerekir" diyerek başlayan Fatma Şahin, "Yalnızca ekonomik kalkınma değil, artık insanı merkeze alan bir kalkınma modeli, çevresel bir kalkınma modeli dünyada yükselen bir değer olduğunu görüyoruz. Dünya, kentsel liderlik, sürdürülebilir kentsel kalkınmadan bahsediyor. 24 Haziran itibariyle Türkiye yeni bir modele geçerken, seçilmişlerin, yerel aktörlerin çok daha güçlendiği yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Başbakanlığa geçtiğinde, nasıl yetki devirleriyle yerel yönetimlerin güçlendiğini, nasıl mali olarak belediyelerin yüzde 5'lerden 7'lerden yüzde 12'lere yükseldiğine şahidiz. Artık kalkınma yerelde başlıyorsa bizim daha güçlü bir finansal modeli hayata geçirmemiz lazım. Finansal olarak baktığımızda denkleştirmenin ne kadar önemli olduğunu, bu denklemin bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inandım. Birliğin emanetini yüklenmiş bir kardeşiniz olarak, daha önceki başkanlarımızın desteğini alarak, onların tecrübesinden yararlanarak bu sorunun birebir takipçisi olacağım." şeklinde konuştu. 

Başkan Şahin'in konuşmasının ardından oylamaya geçilerek Birlik Başkanı, 1. Başkan Vekili ve Encümen Üyeleri seçimle belirlendi. Yapılan oylama neticesinde Divana tek aday olarak önerilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin TBB Başkanı olurken 1. Başkan Vekili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçildi. 

Encümen üyeliklerine ise Antalya, Sakarya ve Erzurum büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da seçildi. 
Editör: TE Bilisim