Altınordu Belediyesi'nde basın Onur Yılmaz'a emanet Altınordu Belediyesi'nde basın Onur Yılmaz'a emanet

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, 2023 yılının ilk Meclis Toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada çatışma kültürünü benimsemediğini belirterek duygudaşlık vurgusu yaptı.

Bu kavramı Türk siyasetine kazandırmak istediklerini belirten Başkan Güler, "Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, duygudaşlık üzerinde duracağız. Bu tabiri Türk siyasetine kazandırmak istiyoruz. İlkesel ve ilkeli hareket edeceğiz, erdemli hareket edeceğiz ve duygudaşlığı oluşturacağız. Görüş ne olursa olsun aynı duygularla hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇATIŞMA KÜLTÜRÜ ORDU'YA KAYBETTİRDİ"

Ordululuk kimliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Güler, "Ordu hep gündelik taktiklerle yürümüş, daha çok çatışma kültüründen beslenmiş. Bunlardan çok şey kaybettik. Bizim burada bir stratejimiz olacak, yapacağımız şey ise Ordululuk kimliği ve aynı zamanda yeni yüzyılın Türkiye yüzyılı olduğunu düşünerek şeffaf hareket edecek, ilkeli davranacak bir tavrımızın olması gerekiyor. Biz burada başı çekebiliriz. Bizim küçük bir Büyükşehir olmamız önemli değil. Bu fiziksel bir orantı meselesi değil, bu tamamen ilkesel bir konu. Ben çatışma kültürünü öne almıyorum. Meclis üyelerimizden de Ordu'ya daha fazla iş yapmamızı bekleyerek birlik ve beraberlik içerisinde sevgiyi büyütmek istiyoruz. Ordu'ya gelirken kullandığım ilk cümle buydu" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim