Ordu Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Kirazlimanı Mahallesi'nde yıkımı yapılan çok katlı binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLE KONUŞTUK"

Geçtiğimiz 9 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından Ordu'nun meselelerini konuşmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini belirten Başkan Güler, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir toplantı gerçekleştirdim. Ordu'nun meselelerini konuştuk. Belde Evleri konuştuk. Böyle bir hatanın giderilmesinden dolayı oldukça memnun durumda. Yapacağımız ödeme hakkında da kendisine bilgi sundum ve süratle hareket etmemizi ifade etti" dedi.

"103 DEĞİL, 79 MİLYON ÖDEYECEĞİZ"

Söz konusu alanda henüz çalışmaların tamamlanmamasına rağmen halkın burada vakit geçirdiğinin altını çizen Başkan Güler, "Kapalı alanı halkımıza açmış olduk" dedi. Başkan Güler, "Vatandaşlarımız denizde yüzüyor. Yani halka kapalı olan bir yeri halka açmış olduk. Onların da duası bize yeter. Biz 79 milyon ödeyeceğiz. 103 falan değil. Ayrıca eski Meclis'in bir sorumluluğu yok, çünkü yetkisiz imzalanmış bu iş. Meclis üyelerinin bu anlamda gönlü ferah olsun. Zarar ediyoruz dediler, ama bizim 18 milyon karımız var. Yeri geri aldık. Halka açık bir şekilde. Yanlış bir işi durdurduk" dedi. 

Editör: TE Bilisim