Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan 1920, tarihimizde altın harflerle yazılmış dönüm noktalarından biridir. Birinci Dünya Savaşı sonrası büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimizin işgal kuvvetlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde verdiği mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür. Milli egemenliği ortaya koyan ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur.

23 Nisan, tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Güçlü ve büyük Türkiye'nin gelecekte Dünya'nın lider ülkeleri arasında yer alacağına olan inancımız sonsuzdur. Yerli ve milli üretimlerle yeni dünya düzeninde söz sahibi olmak için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceklerini daha çok eğitim ve öğretim ile desteklemeliyiz, ülkenin tüm imkânlarını bunun için seferber etmeliyiz. 

Son birkaç aydır dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını göstermiştir ki insanlık ancak bilim ışığının aydınlattığı yolda yürüyerek geleceğini teminat altına alabilir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve insanlığın sağlığı için bilimsel çalışmalara ve bu tür salgınlarla mücadele yöntemlerine daha çok ağırlık vermek zorundayız. Bu yıl TBMM'nin kuruluşunun 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını önceki yıllarda olduğu gibi meydanlarda büyük törenlerle kutlamıyor olabiliriz. Ancak gerek kendi sağlığımız için, gerekse yarınlarımızın geleceği için bu milli günümüzü evlerimizde, balkonlarımızda aynı inanç ve ruhla kutlayacağız. 

Sağlık açısından tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de yaşadığımız bu olumsuz süreçte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda bir farklılık yapacağız. Ülke olarak 23 Nisan akşamı saatler 21.00'i gösterdiğinde Türk bayrakları ile süslediğimiz evlerimizde ve balkonlarımızda İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan okuyarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Sevgili çocuklar, sizler ülkemizin geleceği, yarınımızın umudusunuz. Bizler atalarımızdan aldığımız emaneti, sizlere en iyi şekilde teslim etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Köklü mirasımızı, tarihi zenginliğimizi geleceğin dünyasına taşımak, bizlerin olduğu kadar sizlerinde sorumluluğudur. Çok çalışacak ve hedeflediğiniz hayalleri mutlaka gerçekleştirerek başaracaksınız. Bu başarı sizleri mutlu edecek, bizleri ise gururlandıracaktır.Biz sizlere inanıyor ve güveniyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100.  yıl dönümünü, milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Editör: TE Bilisim