ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı'nda Vilayetler Evi'nde Valiler Toplantısı'nda 81 ilin valisine seslendi.
Başbakan Yıldırım 81 ilin valiisini ağırladı. Yıldırım valilere çeşitli talimatlar verdi ve bazı konularda uyarıda bulundu. Türkiye sınırında alınan önlemlerle ilgili konuşan Yıldırım bu konuda valilere kesin talimat verdi. 

"17-25 ARALIK, ÖRGÜTÜN DEVLETLE BİLEK GÜREŞİ YAPMAYA KARAR VERDİĞİ GÜNDÜR"

İşte o konuşmadan satır başları:

"Kamu sektörü için, kamu için ciddi sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Burada tabi zaman zaman titiz davranılmadığı, sapla samanın birbirine karıştığı, yaşla kurunun bir arada yandığı şeklinde serzenişler, şikayetler geliyor. İşin başında hep şunu söyledim, 'İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz.' Bu mesaj kime? Bu herkese, karar veren herkesedir. Buna savcılar da hakimler de kamu görevlileri de dahildir, valiler de dahildir. Biz yurdun her köşesinde, her dairede, her kurumda tek tek gidip bu işlerle ilgilenecek, acaba yanlış var mı, yok mu, yerinde mi, değil mi diye kontrol edecek şansımız yok. Bizim sizlerin ferasetine, dirayetine, adaletine güvenmekten başka kaynağımız da yok. Toplumda vicdanları rahatsız edecek, 'bu da yapılır mı?' dedirtecek bir olay yaşanmaması için kılı kırk yaracaksınız. Bu konuda çok tenbihatlarımız oldu, bir kez daha söylüyorum, burada ölçümüz belli, baştan dedik ki '17-25 Aralık sonrasıdır, öncesi bizim için geçerli bir şey değil.' 17-25 Aralık, örgütün devletle bilek güreşi yapmaya karar verdiği gündür. O günden sonra bu örgütle irtibatlı, iltisaklı, iş yapanlar varsa, var olmaya devam ediyorsa bir şekilde bunların mazur görülmesi, masum görülmesi asla düşünülemez. O yüzden yapacağınız çalışmalarda bu hususa özellikle ehemmiyet vermenizi rica ediyorum, bunu sizden istiyorum."

Operasyonların merkezde, taşraya oranla daha fazla yapıldığını anlatan Başbakan Yıldırım, "Taşrada biraz daha bu konuda gayret gerekiyor. Bu işi de gündemimizden çıkarmamız lazım. Nasıl çıkaracağız? Emin olduğumuz zaman, burada gerekli çalışmalar yapıldı, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış o alçak terör örgütünün bütün mensupları tasfiye edildi, temizlendi... Bunu uzatmadan yapmamız lazım." dedi.   

"YASALARI UYGULARKEN ASLA VE ASLA TEREDDÜT ETMEYİN"

Kanun Hükmünde Kararname ile özellikle Doğu ve Güneydoğu'da terörle iltisaklı, irtibatlı olan, teröre destek veren belediyelerle ilgili bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Yıldırım, burada belediye başkanlarına ilişkin İçişleri Bakanlığı ve valiliklere tam yetki verildiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım valilere, şöyle seslendi:

"Bu konuda lütfen çekingen, ürkek davranmayın. Ülkenin kaynaklarının, ülkenin insanları polisi, jandarması, korucusuna kurşun olarak dönmesine asla izin vermeyin. Bu bir vebaldir, bu büyük bir sorumluluktur. Hiç tereddüt etmeyin, yasaları uygularken, asla ve asla tereddüt etmeyin. Adaletten ayrılmayın, yanlış yapan, aleni olarak gençlerimizi dağa götürüp, dağı teşvik edip onların ömrünün baharında yok olup gitmesine vesile olanlara asla prim vermeyin, gereğini yapın."

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleyle ilgili, "Akılla, izanla ve kararlılıkla işin üzerine gitmemiz lazım. Kararlılık burada kilit kelimedir. Hiç rehavete kapılmadan olayın üstüne üstüne gideceğiz." dedi.

Yıldırım, İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'nda terörün mali kaynaklarının, silah, alet edevat ve lojistik kaynaklarının ortadan kaldırılmaması halinde yürütülen mücadelenin bedelinin ağır, süresinin de uzun olacağını söyledi.

Bundan dolayı akılla, izanla ve kararlılıkla işin üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım "Kararlılık burada kilit kelimedir. Hiç rehavete kapılmadan olayın üstüne üstüne gideceğiz." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim