Bartın'da sağanak nedeniyle meydana gelen selde, baraj yanındaki yol ve 2 bina yıkılırken risk taşıyan yaklaşık 300 konuttaki vatandaşlar tahliye edildi.

Kozcağız beldesinde etkili olan sağanak sonrasında Kozcağız Çayı'nda su seviyesi yükseldi. Kozcağız Barajı'nın da bulunduğu bölgede çayın debisinin artması sonucu Kozcağız-Kumluca kara yolunun bir kısmında çökme meydana geldi. Yaklaşık 100 metrelik asfalt yolun çökmesinin ardından temelleri hasar gören 4 katlı apartman ile tek katlı bir ev yıkıldı.

BARTIN'DAKİ YAĞMUR ORDU'YA GELİYOR
17 İL İÇİN ALARM VERİLDİ

Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son hava durumu raporuna göre; kuvvetli yağışlar Batı Karadeniz'den Orta ve Doğu Karadeniz'e geliyor. 

Karabük, Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Sinop'ta etkili olan sağanak yağış güzergahını Orta ve Doğu Karadeniz'e çevirdi. İçlerinde Ordu ve Ankara'nın da bulunduğu Amasya, Bolu, Çorum,  Samsun, Sivas, Yozgat, Düzce, Çankırı, Giresun ve Tokat için alarm verildi. Meteoroloji ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Kuvvetli yağış 29.06.2022 günü saat 19:00'a kadar etkisini sürdürecek.  

Editör: TE Bilisim