Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla başlatılan proje, Ordu'da da uygulamaya geçiriliyor. Bakanlığın ufuk projelerinden birisi olan proje çerçevesinde, Vali Tuncay Sonel'in girişimleriyle 19 ilçede bulunan nüfus müdürlükleri yenilenecek.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile yerel imkanlardan da yararlanılarak Valiliğin koordinesinde yapılan Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı ilçelerindeki nüfus müdürlükleri, yeni konsepte dönüştürüldü. Çağdaş, konforlu, kurumsal kimliği ön planda tutan Konsept Nüfus Müdürlüğü ile vatandaşların doğru ve yönlendirici bilgiye ulaşabilecekleri bir danışma alanı, çalışma alanının içerisinde konumlandırılan bekleme alanları, bölmeler ile birbirinden ayrılmış, ergonomik ve estetik başvuru masaları oluşturuldu. 

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Vali Sonel, ehliyet, pasaport gibi hizmetlerin nüfus müdürlüklerine devredilmesiyle birlikte müdürlüğün hizmet alanının genişlediğini belirtti.

BAKAN SOYLU'DAN TAM NOT ALDI

Ordu'daki bu değişim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da dikkatini çekti. Bakan Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ordu Ünye, Fatsa, Gülyalı, Perşembe... Diyarbakır Yenişehir... İlçe Nüfus Müdürlüklerimize yeni konsept yakıştımı çok yakıştı" ifadelerini kullandı.

VALİ SONEL: "MODERN YAPI KONFORLU HİZMET"

Ordu Valisi Tuncay Sonel yaptığı açıklamada, "Bu çalışmalarımızı yaparken iş insanlarımızın ve belediyelerimizin katkılarını aldık. Kaymakamlarımız ve nüfus müdürlerimiz işin takipçileri oldu. Birlikte güzel bir çalışma yaparak, 4 ilçemizdeki nüfus müdürlüklerini modern bir yapıya kavuşturduk. Buralardan hizmet alacak vatandaşlarımız daha rahat ve konforlu bir ortamda hizmet almış olacaklar. Diğer ilçelerimizde de bu çalışmalar sürdürülüyor. Kısa bir sürede 19 ilçemizde bu çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim