Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyük felaketin ilk gününden itibaren sahada olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş'a bugüne kadar 1.113 TIR geldi. Aziz milletimiz, bizim mantığımız şudur. Bir afetin ölçeğine göre ilk 3 gün veya 4 gün depolar dahil olmak üzere, o şehir veya yayıldığı alan dahil olmak üzere bütün o bölge için, afet bölgesi için gönderilen lojistik o bölgeye dağıtılır. Çünkü bir taraftar arama-kurtarma çalışması devam etmektedir, bir tarafta da herkes depremzededir ve herkesin bir takım ihtiyaçları giderilmek zorundadır. Buradan kamuoyuna şunu da söylemem gerekir. Birinci gün buradaydık, sabah 9 itibarı ile, 4'te oldu deprem. Ertesi sabah yollar kapalı olduğu için, havalimanı kapalı olduğu için, doğalgaz olmadığı için, ekmek fırınları çalışmadığı için vatandaşımızın ihtiyacını karşılamak durumundaydık. Buradaki tüm marketleri polis marifetiyle açtık, vatandaşlarımıza 2-3 polis orada görevlendirerek birer poşetle beraber verdik ve marketlerin içindeki malzemeleri vatandaşımız da sıraya girdiler, hepsinin videosu da var. Hepsine verdik ve olağanüstü bir durum olduğu için bu olağanüstü durumun ihtiyacını böylece o gün için karşıladık."

"ELİNİZDE NE VARSA GÖNDERİN" 

Ordu'dan komşu Tokat'a 'geçmiş olsun' mesajları yağdı Ordu'dan komşu Tokat'a 'geçmiş olsun' mesajları yağdı

"Ondan sonra bütün malzemeler geldi. Şimdi şöyle birşey söyleniyor. Deniyor ki; örneğin 1.113 TIR geldi. 759'u ilçelere dağıldı. Diğerleri depolara konuldu. Deniyor ki; artık malzeme göndermeyin. Kıymetli arkadaşlar, burada sizin huzurunuzda da söylemek istiyorum. Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin. Çünkü burada milyonlarca insan var bölgede ve her birinin aşa ihtiyacı var. Aşevleri çalışıyor. Aşevlerine malzeme bulmakta yarın öbür gün zorlanacağız. Biz sahadayız, ne olduğunu görüyor ve hangi ihtiyaç olduğunu da görüyoruz."

Editör: TE Bilisim