Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulunduğu Dereli ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, selin yaşandığı 22 Ağustos'un üzerinden 10 gün geçtiğini, bu süre içerisinde bilhassa Dereli ve Doğankent ilçe merkezlerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Selde en fazla hasarın Dereli ilçesinde oluştuğunu anımsatan Kurum, o andan itibaren bütün bakanlıkların üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmek üzere sahada gece, gündüz demeden çalışmalarını seferberlik ruhu içerisinde yapmaya gayret gösterdiklerini aktardı.

ÖZELLİKLE ORDU VE GİRESUN GÖZALTINDA
 
Bakan Kurum, üzerlerine düşen sorumlulukları hızlı bir şekilde yerine getirip, bir daha Dereli'yi de Doğankent'i de bu duruma sokmayacak şekilde çalışma yaptıklarını aktardı.

Karadeniz'de diğer illerde de çalışmaları olduğunu vurgulayan Kurum, "Rize'de, Trabzon'da, Ordu'da yine dere güzergahı üzerinde yapılara ilişkin rezerv konutlar yapıyor ve taşınma sürecini tamamlıyoruz. Belirlemiş olduğumuz riskli yapıların yıkım sürecini de yine valiliklerimiz, belediyelerimizle birlikte yürütüyoruz." dedi.

"YENİ DERELİ'Yİ 1 YIL İÇİNDE İNŞA EDECEĞİZ" 

Kurum, "Dereli'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bir takvim var mı?" sorusu üzerine de Dereli'deki çalışmaları başlattıklarını söyledi. "2021 yılının ilk 6 ayında projelerimiz bitmeye başlayacak." ifadesini kullanan Kurum, "En geç 1 yıl içerisinde vatandaşlarımızın sağlam, güvenli konutlarında, yürüyüş yollarında, yeşil alanlarda yaşayabileceği yeni bir Dereli'nin inşasını hep birlikte gerçekleştirip 2021 yılı bitmeden de teslim edeceğiz." dedi.

Editör: TE Bilisim