Ordu ve Giresun illerinde bir dizi resmi temas ve açılışlara katılmak için Ankara'dan gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Giresun Valisi Enver Ünlü, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Bakan Karaismailoğlu ilk olarak Giresun'a hareket eederek selden etkilenen Dereli ilçesindeki çalışmalar ve ilçe merkezinde yürütülen yenileme ve köprü yapım çalışmalarını da yerinde inceledi. 

Bakan Karaismailoğlu, Muttab Köprüsü'nün açılış törenine de katıladı. Törende konuşan Karaismailoğlu, Giresun'un yaşadığı felakeatin son 50 yılın en büyüğü olduğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu, hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet diledi. 

Son dönemde ülkemizde yaşanan doğal afetlerde büyük bir hızla hareket ettiklerini belirten Karaismailoğlu, "Vatandaşlarımızın yaralarını en hızlı şekilde sarıyoruz. Aç ve açıkta bir tek insanımızın bile kalmasına müsaade etmiyoruz. Sosyal ve ekonomik yaşamın en hızlı şekilde normale dönmesini sağlıyoruz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim