ORDU - Ordu-Giresun Havaalanı'nda incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya gelen9 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Başkan Yılmaz ve üst düzey yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Elvan, Yılmaz'dan da övgüyle bahsetti.

BAŞKAN YILMAZ: "ANKARA'NIN HER ZAMAN DESTEĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Başkan Enver Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada; "Büyükşehir olarak yeni yapılanma süreciyle birlikte kurumsal kimliğimizin oluşturulması konusunda orta ve uzun vadeli doğru bildiğimiz hamlelerin hepsini yaptık. Devraldığımızda toplam personel giderimiz bütçemizin yüzde 44'ü iken, şu anda personel giderlerimiz bütçemizin yüzde 21'i civarında. Özellikle, küçülme modelini geliştirmek sureti ile 1.815 olan personelimizi havuz dediğimiz Devlet Personel Başkanlığı'na göndermek suretiyle, 1400'lere kadar düşürdük.  Hiç popülist politika yapmadık, sıkıştığımız yerde de başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve saygıdeğer bakanlarımız bizlere her zaman destek verdi.  Bugünde özellikle ulaşım ağında, başta karayollarımız olmak üzere zira Ordu ili karayollarında geçmişten kaynaklanan sıkıntılı illerden bir tanesiydi, ama bizim iktidarımızda özellikle son dönemde de parlayan illerden bir tanesi oldu. Halen Türkiye'nin en uzun tüneli Ordu'da. 3 bin 600 metrelik Bolu Tüneli'ni yapamayan iktidarlardan, sadece 62 kilometre tünel uzunluğu olan bir ilde siyaset yapmanın onurunu bu hükümetimiz bizlere tattırdı, yaşattırdı. Biz inşallah sizlerin, başta havalimanımız olmak üzere, ulaşım anlamında karayolları ve diğer birimlerden verdiğiniz destekten dolayı tüm Ordulu hemşerilerimiz adına gönülden teşekkür ediyoruz, sizleri ve sizlerin şahsında saygıdeğer Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanı'mıza da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

BAKAN ELVAN: "ENVER BEY'LE ÇALIŞMAKTAN ONUR DUYDUM"

Ordu'da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Elvan ise "Parlamentoda birlikte çalışmaktan onur duyduğum, şeref duyduğum, son derece dinamik, çok hızlı hareket edebilen doğru kararları verebilen, halkla bütünleşebilen Enver Bey'i, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak güçlü bir destekle bu makama oturtması çok önemlidir diye düşünüyorum. Biliyorsunuz, belediyecilik alanında Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, gerçek anlamda belediyeciliğin ne olduğunu tüm Türkiye tanıdı ve O'nunla birlikte Türkiye'de Ak belediyecilik anlayışında çok önemli gelişmeler sağlandı. Belediyelerimizin başarısı sayesinde örnek kentlerimiz oluştu" şeklinde konuştu. 

"ENVER BEY'LE ORDU DEĞİŞİM YAŞAYACAK"

Ordu'nun seçimlerle birlikte örnek bir il olduğuna vurgu yapan Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"O kentlerimizde inanılmaz gelişmeler yaşandı ve bunun bir örneğini de bugün siz Ordu'da görüyorsunuz ve göreceksiniz. O nedenle, ben Ordu halkını kutluyorum. Gerçekten Ordu'nun çok önemli bir potansiyeli var. Özellikle belediyecilik açısından bugüne kadar değerlendirilememiş olan potansiyelini inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız halkımızın da verdiği o güçlü destekle gerçek modern bir kente Ordu'yu dönüştürecek, bundan eminiz. Bu konuda en ufak bir kaygımız da söz konusu değil. Ben kendisini de kutluyorum. Hele hele tüm ilçelerle birlikte bütün olarak bu başarıyı göstermeleri Türkiye adına da örnek olabilecek bir hadise diye düşünüyorum. Diğer önemli bir husus, elbette belediyelerimiz bu çalışmalarını yürütecek ama bizde bakanlık olarak altyapı yatırımlarının güçlendirilmesi, özellikle illerimiz arasındaki bağlantıların daha da iyileştirilmesi, insanlarımızın birbirleriyle olan etkileşiminin arttırılması, güçlendirilmesi hususunda gerekli desteği ve yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Ordu-Giresun Havaalanı bir anlamda Ordu'yu Dünya'ya entegre eden bir proje, Dünya'yla bütünleştiren bir proje. Yarın bu havaalanı açıldıktan sonra Dünya'nın dört bir yanından Ordu'ya misafirleriniz gelecek, turistleriniz gelecek. Bu yörenin o potansiyeli, denizi, yeşili bir anlamda faydaya dönüşmüş olacak. O nedenle ben gerçekten Ordu'nun geleceğini son derece parlak görüyorum. Hele hele güçlü bir hükümet güçlü bir Başbakan, güçlü bir Cumhurbaşkanı, güçlü bir kabine ve hükümet olarak yaptığımız yatırımlar, belediyelerimizin de özellikle yerel yönetimlerde belediye başkanlarımızın da bu başarısı Türkiye'nin gelişmesini daha da perçinleştirecek daha da yukarılara çıkmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum.  Biz Ordu'nun her bir meselesini hem Sayın Valimiz hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız ile detaylı olarak konuştuk, tartıştık. Sorunları bütün olarak bize aktardılar, özellikle Ulaştırma Bakanlığı olarak bizim uhtemizde olan alanlara yönelik olarak bunların her birini teker teker gerçekleştireceğiz arkadaşlar hiçbir tereddüdünüz olmasın. Biz bakanlık olarak, Sayın Valimizle, Büyükşehir Başkanımızla, Milletvekillerimizle el birliği, iş birliği halinde inşallah Ordu'muzu, Ordu ilimizi daha da yukarılara çekeceğiz. Gerçekten bu bölgede örnek olabilecek modern kentlerimizden biri haline Ordu ilimiz dönüşecek. Bu potansiyele fazlasıyla da sahip. Değerli arkadaşlar ben hepinize teşekkür ediyorum, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm Ordulu hemşerilerimize de teşekkür etmek istiyorum."
Editör: TE Bilisim