Geçici süreyle yurt dışında bulunan ve COVID-19 salgını sonrası bulundukları ülkelerde mahsur kalan vatandaşlar bir bir Türkiye'ye getirilmeye devam ediliyor. Polonya ve Almanya'nın Frankfurt şehrinde yaşayan Türk vatandaşlarından sonra bu kez Azerbaycan'da yaşayan 181 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları'na ait Airbus A321 yolcu uçağıyla Ordu'ya getirildi. 

İstanbul'dan Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri Gence'ye hareket eden uçak, aldığı ilk kafileyi önce Ankara'ya indirdikten sonra ikinci kafileyi de Ordu'ya getirdi. Buradaki yolcuları tahliye eden uçak, ardından İstanbul'a hareket etti ve Fransa'nın başkenti Paris'e uçtu.   

Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağındaki 181 Türk yolcu, ilk olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından gümrük girişleri tamamlanan yolcular, özel donanımlı otobüslere alınarak Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Kampüsü'ndeki öğrenci yurduna 14 gün karantinada tutulmak üzere yerleştirildi. Karantina süresini tamamlayan ve test sonuçları negatif çıkan Türk yolcular, daha sonra evlerine gitmek için yollara çıkacak.  

Editör: TE Bilisim