Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde önceki gün saat 04:17'de 7.7; Elbistan ilçesinde saat 13:24'te 7.6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6.4 ile 6.5 olan iki deprem daha meydana geldi.

Şiddetli sarsıntı başta Kahramanmaraş olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük bir yıkıma yol açtı.

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN ORDULU ÖNGÖREN AİLESİ YOK OLDU

Kahramanmaraş'ta yaşayan Öngören Ailesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde maaselef hayatını kaybetti. Cenazeleri memleketleri Ordu'nun Ünye ilçesine getirilen 45 yaşındaki Ahmet ve 43 yaşındaki eşi Dursiye ile çocukları 15 yaşındaki Nazlı Su, 20 yaşındaki Emirhan ve 17 yaşındaki Eren Öngören için Ordu'nun Ünye ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne, baba ve üç çocuğun cenazesi Büyük Cami'de kılınan namazın ardından Yunus Emre Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Altınordu Belediyesi'nde basın Onur Yılmaz'a emanet Altınordu Belediyesi'nde basın Onur Yılmaz'a emanet

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, "Acımız çok büyük. Kahramanmaraş'ta hayatlarını kaybeden hemşehrilerimiz Ahmet Öngören'i, eşi Dursiye'yi ve çocukları Nazlı Su, Emirhan ve' Eren'i Ünye ilçemizde; İskender'unda hayatını kaybeden Perşembe Kovanlı Mahallesi Muhtarımız Mehmet Şahin'in biricik kızı Gülşah Şahin Akı'yı Perşembe ilçemizde dualarla ebediyete uğurladık. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ülkemizi acıya boğan depremde hayatını kaybeden Ünyeli ailemiz Ahmet ve Dursiye Öngören çifti ile evlatları Emirhan, Eren ve Nazlısu'yu Ünye Büyük camiinde son yolculuklarına uğurladık. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi. 

Editör: TE Bilisim