Ordu'nun Aybastı ilçesinde 22 bina, 31 konut ve 1 caminin yıkılmasına neden olan heyelandan sonra heyelanzedelerle görüşen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, "Hatası, kusuru olanlar varsa hepsini değerlendireceğiz. Kusuru olanlara da gereğini yapacağız. Onu özellikle söyleyeyim. Yani yanlışı varsa, kusuru varsa onlara cezalarını vereceğiz" demişti. Başkan Güler dediğini yaptı ve kusurlu olarak bulduğu OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük'ü görevinden aldı. 

Fatih Yürük'ten boşalan OSKİ Genel Müdürlüğü görevine ise öncesinde DSİ Genel Müdürlüğü Proje İnşaat Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Murat Us atandı. 

Murat Us, aynı zamanda Dr.Mehmet Hilmi Güler'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yaptığı Ordu Su ve Kanalizasyon İdarisi'nde (OSKİ) Mahmut Ali Akkiraz ve Mustafa Özkan ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görevlendirildi. 

MURAT US KİMDİR?

1967 Tokat-Zile doğumlu Murat Us, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Memuriyet hayatına 1988 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğü’nde mühendis olarak başlayan Murat Us, uzun yıllar DSİ Bölge Müdürlüğü bünyesinde
başarılı çalışmalara imza attı.

2011-2015 yılları arasında DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdür Yardımcılığı yaptı. 2015-2016 yılı arasında DSİ Trabzon 22. Bölge Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Us, 2016-2017 yılı
arasında DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde Proje İnşaat Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra özel sektöre geçen Murat Us, son olarak OSKİ Genel Müdürlüğüne atandı. 

Editör: TE Bilisim