Ordu Valisi Seddar Yavuz, Aybastı'nın Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Beraberinde ilgili daire müdürleriyle birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Yavuz, gerekli her türlü tedbirin alındığını söyledi. 

"17 BİNADA YAŞAYAN 27 AİLE HEYELAN MAĞDURU OLDU"

Vali Yavuz, afet bölgesinde yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilçede meydana gelen heyelan olayının detaylı bir şekilde incelendiğini belirterek, 17 binanın heyelandan etkilendiğini söyledi. 17 binada 27 ailenin yaşadığının altını çizen Vali Seddar Yavuz, heyelandan etkilenen 10 hanenin boşaltılmasına yönelik ön rapora göre ilçe Kaymakamlığına gerekli talimatın verildiğini ifade etti.

Vali Yavuz, "Aybastı ilçemizdeki mahallemize geldik. Burada meydana gelen heyelanla ilgili detaylı bir inceleme gerçekleştirdik. Daha önceki hazırlanan raporları değerlendirdik. Bir kez daha getirdiğimiz ekiplere, ayrıntılı bir tetkik ve inceleme yapılmak üzere gerekli talimatları verdim. Şu ana kadar heyelandan 17 binanın etkilendiğini ve bu 17 binada da 27 ailenin yaşadığını tespit ettik. Halen binalarda yaşayan hane sayısı 10'dur. Dolayısıyla 10 evin boşaltılmasıyla ilgili olarak da ön rapora göre ilçe kaymakamımıza gerekli talimatlar tarafımdan verilmiştir" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir vatandaşını mağdur bırakmayacağını dile getiren Vali Yavuz, "Devletimiz her türlü tedbiri alır ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderir bunu vatandaşlarımıza ilettik. Bir kez daha kamuoyuna şunu söylemek istiyorum ki, boşaltılacak evlerde yaşayan vatandaşlarımızın kiraları karşılanacak ve peşin olarak kendilerine ödenecektir. Dolayısıyla herhangi bir endişe mahal yoktur. Önemli olan vatandaşımızın can güvenliğidir. Can güvenliği ile ilgili tedbirle süratle alınmaktadır" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim