ORDU Üniversitesi'nin Gölköy ve Aybastı'da öğrencisi ve binası olmayan okullara 13 sekreter atadığı şeklinde yayınlanan haberler, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Yaşanan skandalı ise Sayıştay raporları ortaya çıkarmıştı. 

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Ordu Üniversitesi'nden yapılan yazılı bir açıklama ikinci bir skandalı da beraberinde getirdi. ODÜ Rektörü Prof.Dr.Ali Akoğan, hem yayınlanan haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini belirtti, hem de atamaların doğruluğunu kabul etti, skandal atamaları kendinden önceki rektör Prof.Dr.Tarık Yarılgaç'ın yaptığını söyledi. 

ODÜ'DE SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL YAŞANIYOR!
ADETA REKTÖRLER SAVAŞINA DÖNDÜ

İşte o skandal açıklama:

"Son günlerde bazı basın organlarında yer alan Ordu Üniversitesi'nde henüz faaliyete geçmemiş olan Meslek Yüksekokullarına 13 sekreter atanmasına yönelik çıkan haberler kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik yanıltıcı bilgiler içerdiğinden gerçek bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gerekli görülmüştür.

"BEN YAPMADIM O YAPTI" DEDİ

Sayıştay raporlarında aşağıdaki tabloda yer alan söz konusu atamalar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan'ın göreve başlama tarihinden önce, 03.07.2015 ve 27.03.2019 tarihleri arasında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 52. maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 43., 68/B ve 76. Maddeleri uyarınca yapılmış olup, ilgililer şu anda üniversitemizin farklı birimlerinde fiilen görev yapmaktadırlar."

Ordu Üniversitesi'nin Akkuş, Fatsa, İkizce, Mesudiye, Ulubey ve Ünye'deki meslek yüksekokullarının dışında Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO bulunuyor. 13 sekreterin atandığı Gölköy ve Aybastı'da ise faal bulunan meslek yüksek okulu ise bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim