Yusufeli ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu. Sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti, içinde bulundukları aracın sel sularıyla birlikte Artvin Baraj Gölü'ne sürüklenmesi sonucu 3 kişi kayboldu. 

Baraj şantiyesinde onlarca araç ve iş makinesi balçığa gömüldü. Artvin-Erzurum karayolu ulaşıma kapandı. Sel sularıyla birlikte baraj gölüne sürüklenen ve içinde 3 kişinin bulunduğu aracı arama çalışmaları sürüyor. 

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, "12 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli yağış dolayısıyla Yusufeli-Artvin, Yusufeli- Erzurum ve birçok köy yolumuz ulaşıma kapandı. Yusufeli Barajı şantiye alanında yoğun yağmur ve selden dolayı 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. 3 vatandaşımız ise içinde bulunduğu aracın Artvin Baraj gölüne sürüklenmesi nedeniyle kayıptır. Kaybettiğimiz vatandaşımıza Allah'tan rahmet tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ilçemizi tüm felaketlerden korusun" dedi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk da yaptığı açıklamada, "Ciddi bir felaket yaşadık. Akşam saat 19:30 sıralarında sel felaketi yaşandı. 1 kaybımız var. Anne, baba ve 1 çocuğuyla birlikte bir ailemiz de kayıp. Arama çalışmalarımız devam ediyor. Maddi hasarımız olhdukça büyük. Artvin-Erzurum yolumuz tünel yolundaki heyelan nedeniyle kapalı" ifadelerini kullandı.  

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, de "Bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, üç vatandaşımızında kayıp olduğu haberini almanın derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Geçmiş olsun Yusufeli" açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilisim