Ordu'da son olarak 2014 yılında gündeme gelen ve daha sonra yaşanan tartışmalar nedeniyle askıya alınan Yeni Mahalle Kahraman Sağra Caddesi üzerindeki 1'inci Sanayi Sitesi (Eski Sanayi Sitesi) bölgede tartışmalara neden oldu.  
 
Bölgede oturan ve isminin verilmesini istemeyen 39 yaşındaki bir vatandaş, "Altınordu'nun değil Ordu'nun her yeri yeniden elden geçiriliyor yapılıyor, bir burası kaldı. Biz 15 yıldır bu mahallede oturuyoruz. Televizyonlarda izlemiştik, 4-5 sene önce buranın kaldırılması gündeme gelmişti. Mahalle sakinleri olarak çok sevinmiştik, ama sonra nedense konu kapandı. Bizler mahalle sakinleri olarak hem buradaki eski binalar ve sanayi sitesinden memnun değiliz. Hem sanayi siteleri artık şehir dışında olmalı. Eskiden burası uygun görülmüş tamam, ama artık burası kocaman bir mahalle. Mahalle içinde sanayi sitesinin ne işi var? Hava karardıktan sonra da kendimizi çok güvenli hissetmiyoruz. Buranın komple şehir dışına taşınması lazım. Eğer yetkililer de buradaki işyeri sahiplerine bir yer tahsis ederse bu iş olur. Altınordu'da sadece burası kaldı" diye konuştu.

Eski Sanayi Sitesi'nin bulunduğu mahallede oturduğunu söyleyen 49 yaşındaki Cemil Şahin de, "Şimdi sahilin öbür ucunda Fidangör yeniden yapılıyor. Bize göre ortada Ada Simit Caddesi yeniden yapıldı sadece bizim burası kaldı. Eğer burası kaldırılsa, buradaki bu eski yapılar, eski binalar yıkılıp yeni yürüyüş alanları, bisiklet yolları, parklar, tesisler yapılırsa biz de bu güzelliklerden faydalanmış oluruz. Benim arabam yok, arabası olan akşamları rahatça sahile gidip gezebiliyor, biz de ailece haftada bir yada iki kez çıkabiliyoruz. En azından burası daha modern bir hale getirilmiş olursa, burada yaşayanlar da daha rahat eder" şeklinde konuştu. 

"KABUĞU SAĞLAM İÇİ ÇÜRÜK FINDIK GİBİ"

Aynı mahallede yaşadığını söyleyen işçi emeklisi 54 yaşındaki bir başka mahalle sakini de, "Benim ismimi cismimi sorma. Şimdi ana yolda evlerin dışı boyandı, yapıldı. Sahil yolundan geçenler tertemiz bir şehir görüyor, ama 500 metre içeriye girince buradaki bu harabelerle karşılaşıyor. Aynı kabuğu sağlam ama içi çürük fındık gibi oldu bizim burası. Ne yapmamız lazım? Kime gitmemiz, kime söylememiz lazım bilmiyorum ama bu eski, yıkık dökük binaların kaldırılıp daha güzel bir yer yapılırsa çok daha iyi olur. Bizden söylemesi gerisini devlet bilir, devletin yetkilileri bilir" diye konuştu.  

"YENİ BİR YER GÖSTERİLMELİ"

Yaklaşık 30 yıldır bu bölgede ticarethanelerinin bulunduğunu söyleyen ve açık isminin yazılmasını istemeyen B.S. isimli işyeri sahibi de, "Burada herkesin işyeri var. Çoğu kiralık. Burası yenilenmeli mi? Taşınmalı mı? Evet, ama öncelikle buradaki insanlara da topluluğu bozmayacak, kimseyi mağdur etmeyecek şekilde özel bir yer gösterilmeli" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim