ORDU - Ordu'da son 3 gündür etkili bir şekilde devam eden kar yağışı nedeniyde kar kalınlıkları da giderek artıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri 19 ilçede sürdürdüğü yol açma çalışmaları sonucunda toplam 380 mahalle yolunun 307'sini ulaşıma açtı. Ancak açılan bir çok yol, yağışın devam etmesi nedeniyle yeniden kapandı.

Yaklaşık 350 personelin 295 iş makinesiyle çalıştığı Ordu'da yol açma öncelikleri hasta ve cenaze olan bölgelere veriliyor. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda toplam 197 hasta, ulaşım yolu açılarak karla mücadele araçları eşliğinde ambulanslarla hastanelere taşındı. Son 3 günde toplam 56 cenaze, yine karla mücadele araçlarının yardımı ile yollar açılarak defnedildi. 

"AKKUŞ'TA KAR KALINLIĞI 1,5 METREYİ BULDU"

Kar yağışı özellikle iç ve yüksek kesimlerde devam ederken Akkuş'taki kar kalınlığı 1,5 metreyi buldu. Kabadüz, Korgan, Kabataş ve Aybastı'da 130 cm'yi bulan kar kalınlığı, Gürgentepe, Kumru, Gölköy, Çaybaşı ve Mesudiye'de 120, Çamaş, İkizce ve Çatalpınar'da 1 metre, Altınordu, Fatsa, Perşembe, Ulubey, Ünye ve Gülyalı'da 80 cm'yi buldu. 
Editör: TE Bilisim