Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan ve bugün 21'inci gününe girilen Zeytin Dalı Harekatı'nda operasyonun üçüncü haftasına girildi. Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Suriye'nin Afrin Bölgesi'ni terör ve teröristlerden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 21'inci gün.

20 Ocak'tan bugüne 1062 teröristin etkisiz hale getirildiği 18 askerimizin de şehit düştüğü harekat, yurt genelinde de milli bir seferberlik olarak görülüyor. Bu ruhu taşıyan Bayburtlu 84 yaşındaki Bayram Dede, Bursalı kadınlar ve Bolu'daki Kıbrıs ve Kore gazilerinin ardından Ordulu Gazeteci Erkan Güngör de, Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılmak ve Mehmetçiğe destek vermek amacıyla Ordu Askerlik Şubesi Başkanlığı'na dilekçe verdi. 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sorumlu bir vatandaşı olarak ülkemizin her alanda büyümesi ve güçlenmesiyle sorunlarımızın daha da büyüdüğünün farkındayım. Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, ülkemizin içine örgütlenmiş ihanet odakları tarafından kurulan tuzakların da birer birer bozulduğunu görüyor ve izliyorum" diyen Güngör dilekçesindeki gerekçelerini şöyle sıraladı:
"Bugün istikrarlı bir şekilde ülkemizi yöneten siyasi irademiz, başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'yla 2 bin kilometrelik bir alanı teröristlerden temizlemiş, 135 bin Suriyeliyi tekrar topraklarına kavuşturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri bugün bu hareketin aynısını Afrin'de yapmak istemektedir. Bu mücadele, Dünya'da hiçbir ülkenin cesaret edemediği bir harekettir. Vatan evlatlarımız tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı, bu yüzden ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için çok önemlidir. Ben de şahsım olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu seferberliği, milli bir seferberlik olarak kabul ediyor, vatanım, devletim ve milletim adına Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Ordu Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından asker olarak Türk Silahlı Kuvvetleri emri altına alınmam konusunu yüksek müsaadelerinize arz ediyorum."

Güngör dilekçesini Ordu Askerlik Şubesi Asker Alım Masası'ndaki görevlilere teslim etti.
Editör: TE Bilisim