Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak günü akşam saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekâtı"yla ilgili Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı. Operasyonun ilk gününden itibaren bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028 olarak açıklandı.

Peki Afrin'de şimdiye kadar kaç şehit verdik, şehitlerimizin isimleri neler? Afrin Harekatı'nda bugüne kadar toplam 19 askerimiz şehit oldu. Afrin Harekatı'nde en fazla şehidi 15'inci günde verdik. Harekatın 15'inci günü olan 3 Şubat'ta 2 asker çatışmalarda, 6 asker de roketle vurulan tankta şehit oldu. İşte şehitlerimiz:
Bilal Akpınar (Afyonkarahisar): Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, Afrin'de 7 Şubat'ta tanksavar va havan saldırısı sonucu şehit olan 2 askerimizden biriydi. Aynı zamanda bir asker oğlu olduğu öğrenilen 22 yaşındaki Şehit Ömer Bilal Akpınar, 3 aylık evliydi.  
Yunus Emre Doğan (Kilis): Fırat Kalkanı Harekatı'nda Bab'taki bir patlamada yaralanan ve yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından yeniden Bab'a dönen Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan, bu kez Afrin'de 7 Şubat'ta tanksavar ve havan saldırısı sonucu şehit düşen 2'nci askerimiz oldu. 3 yıllık uzman çavuş olan Doğan aslında gazi olmuştu, ancak acı kader onu bu kez Afrin'de yakaladı.
Şahin Kaya (Nevşehir): Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralandı, kaldırıldığı hastanede 6 Şubat tarihinde şehit düştü Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya. Henüz 1 yıllık evli olan şehidimizin, şehadetinden 10 gün önce bir kız çocuğu dünyaya gelmişti. Acılı eşi Rabia Kaya, hayat arkadaşını askeri kamuflaj giyerek son yolculuğuna uğurlamıştı.
Ahmet Aktepe (Erzurum): 21 yaşındaki Piyade Teğmen Ahmet Aktepe, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gittiği Afrin'de yaralandı, ancak kaldırıldığı Hatay'daki hastanede 5 Şubat günü hayata tutunamayarak şehit oldu. Eşi öğretmen olan Şehit Aktepe'nin 3 yaşında Esra Aysima isminde bir de kız çocuğu vardı. Memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Selim Vurdal (Hatay): 25 yaşındaydı Uzman Çavuş Selim Vurdal. 4 Şubat günü şehit düştü. Ahmet ve Nuran Vurdal çiftinin 3 çocuğundan ortanca olanıydı. Acı haberi Hatay'ı yasa boğdu, İskenderun'u ağlattı. Memleketinde toprağa verildi.
Bekir Evren (Osmaniye): Zeytin Dalı Harekatı'nın kahramanlarından biri de 25 yaşındaki Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren'di. 4 Şubat günü şehit düştü. Acılı şehit babası Hasan Hüseyin Evren, "3 oğlum daha var, onları da seve seve vatan için gönderirim. Bu terörün kökü kazınacak inşallah" diye gözyaşı döktüğünde herkesi ağlattı. Eşi Zehra Evren de, şehit eşinin askeri parkasını giyerek uğurlamış, "Çok istiyordun şehit olmayı, istediğin oldu" diyerek son yolculuğuna uğurladı.

Ali Yılmaz (Isparta): Bitlis'te görev yaparken Zeytin Dalı Harekatı için Afrin'e giden şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz, 2015 yılında göreve başlamıştı. Kilis'e yapılan roketli saldırı sonucu Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram şehit oldu. Acı haberi Isparta Batıkent Mahallesi'ndeki baba evini yasa boğdu. Bekar olan şehidimiz 2015 yılında TSK'ne katılmıştı.

Ahmet Bayram (Hatay): Suriye'den Kilis'e atılan roketin düşmesi sonucu hudut bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram malesef şehit düştü. 25 yaşındaki şehidin acı haberi Hatay7ın Kırıkhan ilçesindeki aileyi yasa boğdu. Şehit Ahmet Bayram, Mustafa-Zeycan Bayram çiftinin 6 çocuğundan biriydi. Kırıkhan'da toprağa verildi.

Muhammed Cihangir Çubukçu (Şanlıurfa): Afrin'in Şeyhhoroz Mevkii'nde tanka yönelik saldırıda şehit düşen Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun ailesi Şanlıurfa nüfusuna kayıtlıydı ancak İzmir'de yaşıyordu. Şehit teğmen memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı.
Ufuk Akdağ (Giresun): Afrin'de Türk tankına yapılan saldırıda şehit düşen 5 askerimizden biriyli Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Akdağ. Giresun Şebinkarahisar'lıydı. Cenazesi Ordu-Giresun Havalimanı'nda 2 yaşındaki oğlu Muhammed Enes, eşi ve ailesi tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Acılı baba, "Bana izin verin oğlumun intikamını almak için Afrin'e gideyim" diyerek gözyaşı döktü. 2 yaşındaki Muhammed Enes ise elinde oyuncağıyla olan biteni anlamaya çalışıyordu. Şebinkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı.
Nurullah Seçen (Konya): Afrin'de vurulan Türk tankında şehit düşen askerlerden biriydi Sözleşmeli Er Nurullah Seçen. 1,5 yıldır TSK bünyesinde görev yapıyordu. Memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde 10 bin kişi tarafından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat Karaca (Muş): Afrin'deki Türk tankına yapılan saldırıda şehit düşen isimlerden bir diğeriydi Şehit Uzman Onbaşı Fırat Karaca. Muş Şehir Mezarlığı'nda binlerce vatandaşın duaları eşliğinde toprağa verildi.

Fevzi Gürsu (Elazığ): Afrin'deki tank saldırısında şehit düşen 5 askerimizden biri de Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Gürsu oldu. Memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

Halil İbrahim Aygül (Çorum): Tank saldırısında şehit düşen askerlerimizden biri de 22 yaşındaki Çorumlu şehit Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'dü. Evliliğin ilk adımını nişanlanarak atan Aygül, asker elbisesi giyip asker selamı veren nişanlısı ve ailesinin gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Ali Yılmaz (Antalya): Zeytin Dalı Harekatı'nın 15'inci gününde 3 Şubat'ta şehit düştü Uzman Çavuş Ali Yılmaz. Aslen Burdur'luydu, 26 yaşında hayata veda etti. Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet Bayram (Hatay) Zeytin Dalı Harekatı'nın en çok şehit veren illerinden biri olan Hatay, harekatın 15'inci gününde 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ı da son yolculuğuna uğurladı. Kilis'teki gözetleme kulesine yapılan roketli saldırıda şehit düştü, Hatay'da toprağa verildi.
Fatih Mehmethan (İstanbul) TSK, harekatın 8'inci gününde 27 Ocat'ta 2 askerimizin daha şehit düştüğünü açıkladı. Şehit askerlerden biri Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan'dı. Şehidimizin cenazesi, İstanbul Pendik'te toprağa verildi.

Ali Gümüş (Mersin): 27 Ocak'ta şehit düşen ikinci askerimiz ise 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Gümüş'tü. Mersin'in Mut ilçesinde dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
Mehmet Muratdağı (Kayseri): Afrin Operasyonu'nun 3'üncü gününde geldi acı haberi. 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Kayseri 1'inci Komando Tugayı emrinde görevliydi. Hainler O'nu sırtından vurdu. Ağır yaralandı, kurtarılamadı. 
Oğuz Kaan Usta (Antalya): Zeytin Dalı Harekatı'nın 3'üncü gününde şehit düştü Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta. 30 yaşındaydı, 3 yaşında bir kız çocuk babasıydı. Emekli asker oğluydu. 22 Ocak'ta şehit düştü, ancak savaş bölgesinde cenazesine hala ulaşılabilmiş değil.

Musa Özalkan (Ankara): Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde şehit oldu Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan. Şehit olması durumunda devletin ailesine vereceği paranın Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmısını ve adının verilmesini vasiyet ettiği ortaya çıkmıştı. O vasiyet yerine getirildi.
Editör: TE Bilisim