Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında yürütülen operasyonlar kapsamında teröristler tarafından daha önce tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu Ordulu Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart şehit düştü, bir asker de yaralandı.

Şehit askerin cenazesi, askeri uçakla ilk olarak Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi. Buradaki törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ergün Taşçı, CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Jandarma Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Çoruh ve çok sayıda protokol üyeleri katıldı. 
Havalimanındaki karşılamanın ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla kalabalık bir konvoy eşliğinde Ünye ilçesine nakledildi. Buradaki törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de katıldı. Vali Seddar Yavuz, şehit babası İlhan Kart, anne Emine Kart ve şehidin eşi Ayşe Kart’a başsağlığı dileğinde bulunarak, taziyelerini iletti.
 
Müftü Vekili Seyfullah Çakır tarafından öğle namazını müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından 29 yaşındaki Şehit Tankçı Uzm.Çvş. Taner Kart’ın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, gözyaşları, tekbirler ve dualar eşliğinde Akkuş’un Tuzak Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi.
 
Şehit Tankçı Uzm.Çvş. Taner Kart’ın ailesine sabırlar dileyen Vali Seddar Yavuz, şehidin fotoğrafı ile naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağı’nı baba İlhan Kart’a teslim etti. 

Editör: TE Bilisim