Ordu'da geçtiğimiz yaz ortalarında yaşanan sel felaketi nedeniyle 44 araç sahibi, 63 işyeri sahibi ve 6 bin 987 çiftçi zarar görmüş, sel, su baskını ve heyelanlar sonucu oluşan bu zararın devlet imkanlarıyla karşılanacağı açıklanmıştı. 

Ordu Valisi Seddar Yavuz, İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla ülke genelinde eș zamanlı olarak başlatılan 'Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası' sırasında yaptığı konuşmada sel felaketi nedeniyle zarar gören 12 köprünün yapımına devam edildiğini belirterek, "Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sel afeti vesilesiyle ilimize yapmış olduğu ziyaret ve öncesinde benden aldığı bilgiler ile emir ve talimatları doğrultusunda önemli çalışmalar icra ettik. Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanlarının karşılanmasındaki hususundaki emir ve talimatları kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 6 milyon TL'lik bir ödenek göndermek suretiyle zarar gören vatandaşlarımıza bu kaynağı aktarmaya başladık. Bu kapsamda özellikle 44 araç sahibi, 653 işyeri sahibi ve 6987 çiftçimize zararları oranında ödemeler Valiliğimizce gerçekleştirilecektir." dedi. 

AFET ÖDEMELERİ 6 ŞUBAT'TAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Sel afetinden zarar gören araç ve işyeri sahipleri ile çiftçilere yapılacak ödemeler, 6 Şubat 2019 Perşembe gününden itibaren banka hesaplarına yatırılacak. 

Editör: TE Bilisim