ANKARA - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Çanakkale'nin yaklaşık 90 km. açığında Ege Denizi'nde Gökçeada civarlarında meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremin yaklaşık 40 saniye sürdüğünü söyledi. Nurlu, deprem meydana geldikten sonra AFAD olarak gerekli tedbirleri aldıklarının altını çizerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"70'E YAKIN ARTÇI DEPREM KAYDEDİLDİ"

"70'e yakın bir artçı deprem var. En büyük artçı depremin büyüklüğü 5.3, en küçük artçı deprem ise 2.3 olarak ölçüldü. Depremimiz 40 saniye sürüyor. 6.5 büyüklüğündeki bir deprem oldukça büyük bir deprem ve bu yüzden oldukça geniş bir alanda hissedildi. İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Balıkesir, Çanakkale illerinde hissedildi."  

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu aynı bölgede geçen yıl da hissedilir dereçede iki büyük deprem meydana geldiğinin altını çizerek, "Gökçeada'nın yaklaşık 50 km. kadar kuzeyinde 6, 30 Temmuz 2013'de de bu bölgede 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi." dedi.

"6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİN ŞİDDETİ 7"

Tüm Türkiye'yi 725 istasyonla gözlemlediklerini söyleyen Nurlu, 6.5 büyüklüğündeki depremin hissedilen şiddetinin ise 7 olduğunu söyledi. Nurlu, "6.5 büyüklüğünde ana deprem, 5.3 büyüklüğünde bir artçı deprem var. Şiddet olayı depremin hissedilme değeridir. Şiddet haritamızda Gökçeada merkezde bu depremin şiddeti 7, Çanakkale merkezde ise 5 olarak hesaplanmıştır. Bunlar şiddet değeridir." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"EVLER VE CAMİLERDE HASAR MEYDANA GELDİ"

"Gelen bilgiler çerçevesinde Edirne, Çanakkale ve Gökçeada'da bazı evlerde çatlaklar, yine Gökçeada'da Tepeköy'de bazık evlerde küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Tekirdağ, Malkara ve Süleymanpaşa'da 2 caminin minaresinde yıkıklar oluştu. Çok büyük hasarlar gelmedi. 6.5 depremde biz de büyük bir hasar beklemiyoruz. Çünkü denizde ve yaklaşık 40 km uzaklıkta meydana geliyor."

"BİRİ AĞIR 266 YARALI"

"Can kaybı yok ancak panikten dolayı şu ana kadar toplam 266 vatandaşımız çok hafif yaralanmalar geçirdiği bilgisine ulaşıldı. Yine panik nedeniyle 1 kişi ağır yaralandı. Ağır yaralı Balıkesir'in Edremit ilçesinde panik nedeniyle balkondan atladığı için ağır yaralandı ve hastanede tedavi altında. Toplamda bölgede 666 personel ve 10 İl AFAD müdürlüğünün araçları görev başında çalışmalarını yürütüyor. Şu anda endişe edilecek bir durum söz konusu değil." 
Editör: TE Bilisim