İSTANBUL - Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısının ardından İstanbul’a gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu.

Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi, yakınlarının acılarını paylaştığını söyledi. Yaralılara acil şifalar temenni eden Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri, milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Terörle mücadele de küresel ölçekte, karşılıklı iş birliğiyle sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla, birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun temennisinde bulunuyorum."

"TESPİTLER DAEŞ'İ İŞARET EDİYOR"

Gazetecileri sorularını da cevaplayan Başbakan Yıldırım, tespit çalışmalarının hala devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir." dedi.

Başbakan Yıldırım, Havaalanının 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açıldığını, hava trafiğinin normale döndüğünü sözlerine ekledi.

Olayın oluşuna ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Tüm bu tedaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur” dedi.

Yıldırım, kaçan bir teröristin olduğu yönündeki soru üzerine ise kaçan bir terörist olduğunun değerlendirilmediğini ancak her ihtimalin de tüm ayrıntılarıyla dikkate alındığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek daha fazla detayın yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkacağını kaydetti.

TAKSİCİLERE TAZİYE

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısına ilişkin olay yerini incelemesinin ardından, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti.

Taksicilerle selamlaşan ve taziyelerini ileten Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, patlamalardan birinin taksicilerin yolcu beklediği geliş kapısında meydana geldiğini belirtti.

En fazla vefatın da bu noktada olduğunu aktaran Yıldırım, "Başınız sağ olsun diyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Aslında bu kahpece saldırı, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine karşı yapılmıştır." dedi.

"GÜN BİR OLMA, BERABER OLMA VE KARDEŞLİĞİMİZİ DAHA DA ARTIRMA GÜNÜDÜR"

Terörün dini ve milleti olmadığına dikkati çeken Yıldırım, terörün amacının korku salmak, masum insanların hayatına son vermek olduğunun bu olayda bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın, bu kahpe saldırılar, bizim terörle mücadelemizdeki azmimizi ve kararlılığımızı asla ve asla azaltmayacak, aksine daha da güçlü, daha da kararlı bir şekilde, bu şer odaklarının üzerine gitmeye devam edeceğiz. Şimdi gün bir olma, beraber olma ve kardeşliğimizi daha da artırma günüdür. Türkiyemizin, İstanbulumuzun dünyaya açılan vitrini, bu gözde havalimanımızın vazgeçilmez emektarlarısınız."

Ziyaret esnasında Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve diğer yetkililer eşlik etti.

YARALILARI ZİYARET

Başbakan Yıldırım acil serviste tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret ederek yaralıların durumuna ilişkin de ilgililerden bilgi aldı. Yıldırım, hastane çıkışında acil servis önünde bekleyen vatandaşlara ve personele dönerek, "Hepimizin başı sağ olsun." dedi.
Editör: TE Bilisim