Kutlamaların ilki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, protokol üyeleri, askeri erkan, siyasi parte ve STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci, saatler 09:05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu sırada Ordu'da bütün hayat yurt genelinde olduğu 2 dakikalığına adeta durdu. Araçlarından inerek saygı duruşunda bulunan sürüceler, sirenlere eşlik eden araç kornalarıyla herkes Büyük Önder'i saygıyla andı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Atatürk Anıtı'ndaki tören sona erdi.

Ordu Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde gerçekleştirilen programda Ordu Valisi Seddar Yavuz günün anlam ve önemine anlatan konuşmasını yaptı. Vali Yavuz, "Öldükten sonra hem kendimize, hem ailemize, hem milletimize şeref katmak mı isteriz? Yoksa öldükten sonra kurtulduk, iyi ki öldü denilmesini mi isteriz? İşte bugün öylesine bir gündeyiz ki, rahmeti rahmana kavuştuktan sonra hem kendisini, hem aziz milletimizi şereflendiren büyük bir devlet adamını anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha rahmet diliyorum, ruhu şad olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kıyamete kadar yaşayacaktır" diye konuştu.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Şahin'in konuşmasının ardından, ‪10 Kasım‬ Atatürk'ü anma programı dolayasıyla düzenlenen "Ata'ya Veda" konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Fatsa İlçesi Toki Ortaokulu 7/C sınıfı öğrencisi Berre Serra Eren, liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Altınordu ilçesi Şehit Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi 12/D sınıfı öğrencisi Umut Bilal Dokuz eserlerini okudu. Ardından, il genelinde düzenlenen "Ata'ya Veda" konulu ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 80. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Altınordu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp, sunduğu oratoryo gösterisinin ardından sona erdi. 

Editör: TE Bilisim