İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 770 terör örgütü üyesinin Türkiye'deki mal varlığı donduruldu. Mal varlığı dondurulanlar arasında Ordulu isimler de bulunurken, FETÖ firarileri Adil Öksüz, Celal Kara, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz, Emrullah Uslu gibi isimler yer alıyor. 

İŞTE MALVARLIĞI DONDURULAN ORDULU TERÖRİSTLER

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mal varlığı dondurulan 770 teröristten 9'u Ordulu. Bu isimlerin 8'i terör örgütü FETÖ/PDY'li, 1'i de terör örgütü DHKP/C'li. İşte o isimler:

FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ
Ordu Gölköy doğumlu (Emine-Mahmut oğlu) 48 yaşındaki Ahmet Yiğit, 
Ordu Ulubey doğumlu (Lütfiye-Avni oğlu) 52 yaşındaki Cengiz İnanlı, 
Ordu Ünye doğumlu (Nesime-Hasan oğlu) 47 yaşındaki Ersin Karaoğlan,
Ordu doğumlu (Fatma-Enver oğlu) 51 yaşındaki Gökmen Demircan,
Ordu Akkuş doğumlu (Sathiye-Kamil oğlu) 48 yaşındaki İlhan Cürebal,
Ordu Ünye doğumlu (Makbule-Fahrettin oğlu) 56 yaşındaki İsmail Kokuroğlu,
Ordu doğumlu (Saffet-Nizamettin oğlu) 48 yaşındaki Mahir Çimentepe,
Ordu Fatsa doğumlu (Fahriye-Mehmet Şefik oğlu) 41 yaşındaki Safa Yerebasmaz

DHKP/C TERÖR ÖRGÜTÜ
Ordu Ünye doğumlu (Narin-Kemalettin oğlu) 66 yaşındaki Faruk Ereren. 

FETÖ'NÜN MAHREM İMAMI AHMET YİĞİT'İ KKTC'DE MİT YAKALAMIŞTI

Ahmet Yiğit, MİT, İçişleri Bakanlığı, KOM Daire Başkanlığı ve KKTC polisinin koordinasyonuyla KKTC'de yakalanmış ve bu yılın Ocak ayında Türkiye'ye getirilmişti. Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ahmet Yiğit, 2021 Şubat ayında etkin pişmanlıktan faydalanmak için itirafçı olmuştu. Anadolu Ajansı'nın 20.02.2021 tarihl bir haberinde Yiğit'in "2014 yılında örgütün talimatıyla ByLock yükledim. Aynı yıl örgütün ByLock programını kullanmadığı gerekçesiyle, talimat üzerine Eagle programını ve silme programı olan Cleaner isimli programı yükledim" ifadelerine yer verildi. 

FETÖ'CÜ ESKİ CUMHURİYET SAVCISI HALA ARANIYOR

Ordu Ünye doğumlu 47 yaşındaki Ersin Karaoğlan, Ağustos 2016 yılında Gölcük Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, FETÖ/PDY üyesi olduğu tespit edildikten sonra görevinden açığa alınmıştı.  

Ordu doğumlu 52 yaşındaki Gökmen Demircan'ın adı ise ilk kez İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'Selam Tevhid Soruşturması'nda kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcıyla birlikte geçmiş, "Siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek, kurulan örgüte üye olma", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "suç uydurma", "özel hayatın gizliliğini ihlal etme", "hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 1'er kez müebbet hapis ile 31 yıl 2 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti. 

Ersin Karaoğlan'ın adı hala "Türkiye'nin En Çok Aranan Teröristleri' listesinde 'turuncu' kategoride yer alıyor. 

FETÖ'NÜN SAVUNMA CASUSU 'SEZAİ' 

FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan Ordu Ünye doğumlu 56 yaşındaki İsmail Kokuroğlu'nun ise terör örgütü içerisinde 'Sezai' kod adlı örgüt imamı olduğu ortaya çıkmış ve Sabah Gazetesi'nin 11 Temmuz 2019 tarihli bir haberinde İsmail Kokuroğlu'nun savunma sanayi şirketlerini dinlediği tespit edilen 'Böcek Davası' sanıklarından olduğu ortaya çıktı. 

ENERJİYE HAKİM OLMAK İSTEYEN GRUBUN İÇİNDEKİ TERÖRİST

Ordu doğumlu 48 yaşındaki Mahir Çimentepe'nin adı ise ilk kez 23 Temmuz 2016'da kamuda başlatılan temizlik operasyonları sırasında geçmişti. 

Çimentepe'nin terör örgütü FETÖ/PDY'nin enerji sektöründe içeriye sızdırdığı militanları arasında yer aldığı tespit edilmiş, elektrik üretiminden dağıtımına, iletimine kadar 160 milyar liralık büyüklükteki enerji sektöründe hakim olmaya çalışan hain örgütlenmenin EPDK Operasyonları ayağında yer almıştı. 2016'da EPDK'da görevden alınan 22 kişi arasında Grup Başkanı olarak görev yapan Abdullah Sami Başaran ile Ercüment Camadan'ın yanı sıra, yönetim hizmetleri uzmanı kadrosunda yer alan Mahir Çimentepe de yer bulunuyordu. 

GRİ LİSTEDE ARANAN TERÖRİST

İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mal varlığı dondurulan FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinden bir diğeri Ordu Akkuş doğumlu 48 yaşındaki İlhan Cürebal. İlhan Cürebal'ın adı da halen  "Türkiye'nin En Çok Aranan Teröristleri" listesinde 500 bin TL'ye kadar ödülle aranan 'gri' kategoride yer alıyor.

Editör: TE Bilisim