ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, geçtiğimiz Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir belge çıkarmış ve  "6 bin 659 TL net maaş alan belediye işçisi var. İlgili arkadaşlarımıza istedikleri bilgileri verebiliriz" diye konuşmuştu. İşte o konuşmanın ardından Ordu'da en çok konuşulan konuların başında Belediye işçilerinin aldığı maaşlar gündeme gelmişti. Bu açıklamaya Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem tepki gösterdi, Yılmaz'ın açıklamalarını yalan ve yanlış olarak değerlendirdi. 

YÖNDEM: "BU ANLAŞMALAR İKTİDAR PARTİSİ'NİN BELEDİYELERİNDE DE VAR"

Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem, sendika binasında basın toplantısı düzenledi ve Yılmaz'ın bu açıklamalarını gündemine aldı. Yüksek maaşlı işçiler söyleminin halkın üzerinde algı yaratmak için dile getirildiğini söyleyen Yöndem, "Bu anlaşmalar sadece Seyit Torun'la birlikte mi imzalandı? Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bağlı belde ve ilçe belediyelerinde bu maaşı alan, bu maaşı veren belediye başkanlarımız yok mu?" diye sordu, topu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a attı.

"İŞÇİLER ÜZERİNDEN KİMSE SİYASET YAPMASIN"

Yöndem'in en çok öfkelendiği konulardan birisi de belediye işçilerinin bu siyasi tartışmada kurban olarak seçilmesiydi. Yöndem, hala bu paraları alan ve hala Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanlar olduğunu söyledi ve ekledi: "İşçilerin üzerinden hiç kimse siyaset yapmasın. Bu paraları, bu astronomik rakamları alanlar var. Ben bunların varlığını da biliyorum. Burada da hakkını teslim edeyim. Bunlar kimdi? İşçi pozisyonunda olup, kendi mesaisini yazabilecek pozisyonda olanlar, ya da amiriyle, memuruyla iyi ilişkisi olup, hatır gönül işiyle bu mesaiyi yazdırabilirler. Bunun yazdıranlar buna tenezzül edenler de genelde zaten ahlaken bir takım değerlerden yoksun olan insanlardır. Bunlar her dönemin adamı olan insanlardır. Kendilerine yakın olan, şimdi kendilerinin etrafında pervane gibi dönen işçilerin geriye dönük bordrolarını çıkarıp baksınlar. Masum, gariban, görevini yapan dürüst insanları lekeleyeceklerine, şu anda etraflarında pervane gibi dönen, o her dönemin adamlarının maaşlarına baktıklarında bu yalanları kendileri çok daha iyi görecekler" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim