Nakşibendi Tarikatı'ndan İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği ve Türkiye'nin konuştuğu o kişinin Ordulu olduğu ortaya çıktı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede adı geçen ve 6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği K.İ.'nin kimlik tespitinde 1975 yılında Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Eskiçokdeğirmen Mahallesi'nde doğduğu belirtiliyor. 

Söz konusu iddianamede, K.İ. hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün, baba ve annesi hakkında da 22 yıl 6 ay hapis cezasının isteniyor.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
"ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANCIMIZ TAM"

Diyanet İşleri Başkanlığından, bir kız çocuğunun erken yaşta evlendirildiği iddiasına ilişkin, "Devletimizin ilgili kurumlarının konuyu hassasiyetle takip ettiklerine ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır." ifadesi kullanıldı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TEPKİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, faili kim olursa olsun çocuk istismarının asla kabul edilemeyeceğini ve affedilemeyeceğini belirtti.

Başkan Güler'in bu projesi Ordu'ya sınıf atlatır! Başkan Güler'in bu projesi Ordu'ya sınıf atlatır!

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da, 6 yaşında çocuğun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bir baş müfettiş görevlendirdi, görevine de başladı." açıklamasını yaptı.  

Editör: TE Bilisim