Bakanlık kararıyla Ordu Valiliği tarafından 28 Nisan Salı günü yayımlanan genelge gereği içlerinde Ordu'nun da bulunduğu 30 Büyükşehir ve Zonguldak illerinde uygulanan ve 72 saat süren sokağa çıkma kısıtlaması bu gece sona erdi. 

İçişleri Bakanlığı 1 Mayıs Cuma ve 3 Mayıs Pazar günü saat 20:00 arasında karara uymayan 27 bin 828 kişiye adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı. Ancak bu rakamların arasında Ordu'daki son duruma ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Ancak kısıtlamanın sora ermesiyle birlikte yetkililerden üst üste uyarılar geldi.

VALİ YAVUZ: "İŞİMİZ BİTİNCE EVE DÖNELİM"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, kısıtlamanın bitmesini yaklaşık 2 saat öncesinden Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Vali Yavuz, önümüzdeki 1 haftanın kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Değerli Ordulu kardeşlerim, üç günlük sokağa çıkma yasağı 24:00'te sona eriyor. Kısıtlamadan sonra gelen günler çok önemli. Çünkü salgın tehlikesi halen devam ediyor. İlimiz açısından bu hafta kritik bir öneme sahip. İşimiz yoksa sokağa çıkmayalım. İşimizi bitirince evimize dönelim" dedi.

BAŞKAN GÜLER: "BU MÜCADELEYİ KAZANACAĞIZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına uyan Ordululara teşekkür etti. Başkan Güler Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  "72 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına büyük bir titizlikle uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurallara uymaya devam edersek bu mücadeleyi kazanacağız" dedi. 

BAŞKAN TÖREN: "VİRÜS SALGINI HENÜZ BİTMEDİ"

Bir açıklamada Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'den geldi. Twitter hesabından Altınordululara seslenen Başkan Tören, "Değerli hemşerilerim; 3 günlük sokağa çıkma yasağı bitmiştir. Ancak virüs salgını henüz bitmemiştir. Virüs salgınının da bir an önce bitmesi için lütfen tedbirlere azami derecede riayet edelim. Sosyal mesafeye uyalım ve kendimizi izole etmeye devam edelim" dedi.

Editör: TE Bilisim