Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler vatandaşların sorunlarını, taleplerini ve önerilerini değerlendirmek üzere Belediye Meclis Salonunda her gün halk günü toplantısı gerçekleştiriyor.

Vatandaşlar ile birebir görüşme sağlayarak 3 günü geride bırakan Başkan Güler, "Tehir etmeden çözüm bulup onları memnun etmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Herkes buradan mutlu ayrılıyor. En azından her işin bir sahibi var. Kimse sorunları halının altına süpürmüyor. Ben bu durumdan çok memnunum" dedi. 

"KİMSE SORUNLARI HALININ ALTINA SÜPÜRMÜYOR"

Halk günü uygulaması ile 3 günde 300'e yakın vatandaş ile birebir görüşmeyeler sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, "Halkımızla burada aslında özlem gideriyoruz. Herkesin farklı farklı sorunları var, görüşmek istediği konu var. Bizim kapımız herkese açık. Ben onların sadece başkanı değilim. Bir abisi bir kardeşi olarak onların sorunlarına çözüm bulmak istiyoruz. Konuşuyoruz, ilgili arkadaşlarımıza yönlendiriyoruz. Bu uygulamanın en güzel tarafı şu benim için. Çözümleri tehir etmiyoruz, ileriye atmıyoruz. İlgili arkadaşları şuraya çağırıyoruz. Konuları onlarla da görüşüyoruz. Tehir etmeden çözüm bulup onları memnun etmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Herkes buradan mutlu ayrılıyor. Kimse sorunları halının altına süpürmüyor. Ben bu durumdan çok memnunum. Aynı zamanda işlerimiz surat kazandı. Çünkü kimse kimseye atmıyor konuyu" dedi. 

Bu yöntemi diğer kurumlara da tavsiye eden Başkan Güler, "Bu meclis salonu ayda bir toplanıyordu. Ama artık bu salonun hakkını veriyoruz. Burada kadın meclisi, çocuk meclisi, engelliler meclisi ve halk meclisi kurulacak. Daha geniş katılımlı çözüm gruplarıyla Ordu'nun hem meselelerini çözüyoruz hem de ileriye dönük projeler oluşturuyoruz. Takır takır herkes konuşacak, herkes ne demek istediğini açık saçık söyleyecek" ifadelerini kulladı. 

Editör: TE Bilisim